Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.754
% 0.63
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.754
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

İzmir Token (IZMR)’de Dolandırıcılık Olayı: 2.5 Milyar TL !

İzmir Token

İzmir’deki sosyal yaşamın dijital parası olarak çıkarılan İzmir Token dolandırıcılık iddiası ile karşılaştı.

İlginizi çekebilir: Binance’nin Anti-Dolandırıcılık Risk Kontrol Tedbirleri!

Yaklaşık 2.5 milyar TL‘lik bir dolandırıcılık olduğu iddia ediliyor. Ayrıca Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı aralarında Sedat Ocakçı’nın da bulunduğu 30 kişiyi gözaltına aldı.

Bilindiği gibi Sedat Ocakçı İzmir Token (IZMR) finansörü ve aynı zamanda Ocakçı Holding sahibidir.

Savcılığın suçlamasına göre, Kripto borsalarından kar elde edip ve bir dron fabrikası kurma sözünü verip birçok sayıda kişiyi dolandırılmış. Savcılık bu suçlamalardaki 30 kişiden 20’sini gözaltına aldı.Ek olarak, açıklamalara göre 2500 kişi bu büyük dolandırıcılığa kurban gitmişti.

Bu sabah Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortak çalışması ile Sedat Ocakçı ve dolandırıcı diğer 30 kişi eş zamanlı operasyonda yakalandı. Fakat, Sedat Ocakçı’nın yeğeni Salih Han, 2.5 milyar liralık soğuk cüzdanı alıp Dubai’ye kaçtı.

Ayrıca, yapılan incelemelerde Ocakçı Holding ve birçok alt işletmesi boşaltılmış. Hatta şirket tabelaları bile sökülmüş.

Çok Geçmeden İzmir Token (IZMR) Projesi Açıklama Yaptı

İzmir Token ekibi, Sedat Ocakçı’nın sadece tohum yatırımcısı olduğunu söyledi. Ek olarak, onunla başka resmi bir ilişkileri olmadığını da açıkladı. Kullanıcılar için tüm işlemlerin de yerli kripto borsası Bzetmex‘de yapıldığı belirtildi. İşlemlerin güvenli Ethereum altyapısını kullandığını ve en üst seviyede güvenlik önlemleri aldıklarını ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir