Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$62.044
% 4.61
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 62.044
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

İsviçre Merkez Bankası Bitcoin’i Rezervlere Dahil Edecek mi?

İsviçre Bitcoin

Dünyanın en eski kripto para biriminin takipçileri şimdi İsviçre merkez bankasının rezervlerine bitcoin’i dahil etmesi için mücadele ediyor.

Cumartesi günü İsviçre gazetesi Neue Zürcher Zeitung’da yayınlanan bir savunuculuk grubu, İsviçre Ulusal Bankası (SNB) üyelerini bitcoin’i ödeme olarak kabul etmeye ikna etme çabalarını hızlandırdı. Grup, bunun İsviçre’nin ekonomik bağımsızlığını koruyacağını iddia ediyor. Bitcoin yanlısı aktivistler bu fikri 26 Nisan’da yapılacak bir toplantı sırasında SNB komitesine sunacaklar.

İsviçre Bitcoin Derneği’nin yönetim kurulu üyesi olan girişimin lideri Yves Bennaïm, yerel medyaya verdiği demeçte, kuruluşun, projeyi SNB’ye sunmanın önemli bir parçası olan İsviçre Devlet Kançılaryası’na teklif belgelerini sunmaya hazırlandığını söyledi. NZZ’nin aktardığı bir kaynağa göre plan, İsviçre’nin egemenliğini ve tarafsızlığını ülkenin para politikası aracılığıyla savunmanın en iyi yöntemi hakkında konuşmayı teşvik etmeyi amaçlıyor.

Gruba planla destek veren Luzius Meisser, Bitcoin’in SNB rezervlerine dahil edilmesinin İsviçre’nin ECB’den özerkliğini artıracağını söylüyor. İsviçre, rezervlerine BTC koyması halinde Avrupa Merkez Bankası ile bağlarını koparacaktı. Bitcoin Suisse’den sorumlu olan Luzius Meisser’e göre, bu tür eylemler tarafsız kalmalarına yardımcı olacaktır.

BTC destekçileri yıllardır SNB’yi dijital para birimini rezervlerine dahil edilecek bir varlık olarak tanımaya çağırıyor. NZZ’nin haberine göre bir savunuculuk grubu, Alman devlet tahvili satın almak yerine SNB’nin 2022 yılında 1 milyar İsviçre Frangı karşılığında aylık BTC satın almasını önerdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir