Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.867
% 4.30
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.867
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Bankman-Fried ve FTX Arasındaki Anlaşmayı Anlamak

Sam Bankman-Fried

Sam Bankman-Fried, borsanın ünlü destekçilerini bulma konusundaki yardımı karşılığında toplu davalarını geri çeken FTX müşterilerinden bazılarına yardım etti.

Cuma günü Miami’de dosyalanmasına rağmen yargıç henüz bu anlaşmayı onaylamadı. Anlaşmanın onaylanması halinde, Bankman-Fried FTX’in başarısızlığı nedeniyle mevcut ve gelecekteki her türlü hukuki sorumluluktan muaf tutulacak.

Davacıların avukatları, Bankman-Fried’ın ifadelerinden ve belgelerinden “mağdurların kurtarılmasına yardımcı olmak” ve FTX’in arkasında yer alan çok sayıda risk sermayesi şirketi ve ünlü destekçilere karşı açtıkları davaları desteklemek için yararlanabilecekler. Bankman-Fried ayrıca avukatlara, kalan nakit parası ve şirketinin 2021 yılında bir yapay zeka girişimi olan Anthropic’i satın alması da dahil olmak üzere mali verileri sağlamayı kabul etti. Venezüella devletine ait petrol santrali PDVSA, ABD’nin petrol yaptırımlarının geri gelmesi beklenirken, ham petrol ve yakıt satışlarında daha fazla dijital para birimi kullanmayı planlıyor. Konuyla ilgili bilgi sahibi üç kaynak

Geçtiğimiz hafta PDVSA’nın müşteri ve tedarikçilerine ABD Hazine Bakanlığı tarafından, genel lisansın yenilenmemesinin ardından 31 Mayıs’a kadar lisans işlemlerini tamamlamaları için ültimatom verilmişti. Venezüella’nın petrol üretim ve ihracatındaki artış, ABD’den alınacak özel izinlerin gerekliliği ile sınırlı kalacak.

Geçtiğimiz yıldan bu yana PDVSA’nın petrol satışları, ABD dolarına sabitlenmiş USDT dijital para birimiyle ikame edilme sürecinde. Konuyu bilen bazı kişiler, yabancı hesapların satış parasını tutmasını yasaklayan petrol yaptırımlarının değiştirilmesinin süreci hızlandırdığını düşünüyor.

Sözleşmelerde çok sayıda para birimi öngörülüyor ve Venezüella Petrol Bakanı Pedro Tellechea bazı sözleşmelerde ana ödeme yöntemi olarak dijital para birimini önerdi (Reuters, geçen hafta).

Kripto para ödemeleri birçok ülkede çok popüler. ABD dolarının hakim olduğu küresel petrol piyasası işlemlerinde ne kadar nadirdirler?

PDVSA geçen yıl, muhtemelen yolsuzlukla lekelenmiş kripto para işlemleriyle bağlantılı olarak, son birkaç yıla ait petrol ihracatı için 21 milyar dolarlık ödenmemiş alacaktan kurtuldu.

Kavga sırasında Tellechea, petrol sevkiyatının arttığı Venezuela’da petrol bakanlığının başına geçmişti. Mart ayında ABD’nin ihracatı, rafine emtia satışı için lisansların verilmesiyle birlikte son dört yılın en yüksek seviyesi olan günlük 900,000 varile ulaştı.

Savcılar Bankman-Fried’e dolandırıcılık ve FTX’i yerine getirmemekten 25 yıl hapis cezası verdi, Bankman-Fried ise mahkumiyetine ve cezasına karşı temyiz başvurusunda bulundu.

Bankman-Fried’in diğer sanıkları FTX avukatı Dan Friedberg, Caroline Ellison, Gary Wang ve Nishad Singh de davacı avukatlarıyla benzer anlaşmalara vardılar.

Mahkeme belgeleri, diğer küçük ünlü reklamcıların da davayı finanse eden ortak bir havuza 1.4 milyon dolar katkıda bulunarak anlaştıklarını ortaya koyuyor. Andrey Jikh, Graham Stephan, Jaspreet Singh, Tom Nash, Brian Jung ve Jeremy Lefebvre finans YouTuber’larıdır.

Davacılar ayrıca Jacksonville Jaguars oyun kurucusu Trevor Lawrence ile 2022 yılında bir FTX iştiraki olan Blockfolio’yu 500.000 $ karşılığında pazarlamak üzere anlaştı.

Davaya bir düzineden fazla yerli ve yabancı risk sermayesi şirketi ile Tom Brady, Steph Curry, Shaquille O’Neill, Naomi Osaka, Shohei Otani ve Gisele Bundchen gibi en ünlü FTX destekçileri itiraz ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir