Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.848
% 6.80
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.848
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Kenya Polisinin Binance Yöneticisini Tutukladığı Bildirildi

Nadeem Anjarwalla Binance

Yerel basına göre, Binance Afrika Bölge Müdürü Nadeem Anjarwalla, bir hafta içinde Kenya polisi tarafından Nijeryalı yetkililere teslim edilecekti.

Interpol, Kenya Polisi ve Nijerya Ekonomik ve Mali Suçlar Komisyonu (EFCC) arasındaki görüşmeler son aşamaya geldi. Önümüzdeki günlerde iade sürecinin ayrıntıları karara bağlanacak.

“Binance şeflerinin kovuşturulmasının komisyon tarafından devralınması, EFCC’nin ülkenin forex piyasasındaki bozulma ve aksaklıklardan korunma kararlılığı yönünde daha az güçlü bir mesaj değildir.” EFCC başkanı belirtti.

Borsa personeli, işletmenin faaliyetlerinden cezai olarak sorumlu tutabilecek düzenleyiciler tarafından yargılanabilir.

Ancak, daha sonra Anjarwalla’nın eşinin derogasyon suçlamalarını reddettiği ortaya çıktı. Anjarwalla’nın iadesi konusunda kolluk kuvvetlerinden de resmi bir açıklama gelmedi.

Anjarwalla, Binance’in Doğu ve Batı Afrika’daki bölge başkanıdır. Borsadaki diğer çalışanı Gambaryan ve mali suçlar departmanı şefi Şubat 2024 sonunda Nijeryalı yetkililer tarafından tutuklandı. Binance’in üst yönetimine vergi kaçakçılığı ve kara para aklama suçlamaları yöneltildi.

Anjarwalla’nın Mart ayının sonlarına doğru Kenya pasaportu kullanarak Nijerya’dan ayrıldığı söyleniyor. Nijerya İnterpol Bürosu yetkililerinin bilgi talep etmesinin ardından, Nijerya’daki güvenlik güçleri Binance temsilcisinin yerini tespit etmeyi ve yöneticiyi Kenya’da tutuklamayı başardı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir