Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.774
% 0.91
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.774
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

İspanya Kripto Para Fonu Başlatıyor!

Varlık devi İspanya özel bankası, yayınladığı yeni duyuru ile kripto para fonu başlattığını duyurdu. İşite detaylar!

Yönettiği varlık miktarı toplam 14 milyar doları aşan İspanyol özel bankası A&G, t kripto para fonunu başlatarak ülkede bir ilki gerçekleştirdi. 24 Temmuz tarihinde yapılan açıklamaya göre, İspanya regülatöründen onay alarak yürürlüğe giren fon, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve diğer kripto para birimlerine veya kripto bağlantılı ürünlere yatırım yapmayı hedefliyor. Bu fon, nitelikli yatırımcılar için sunulan ülkedeki ilk kripto para fonu olacak.

İlginizi Çekebilir; TCMB Enflasyon Tahminin Açıkladı!

Fonun toplam varlıklarının en az yarısı kripto para birimleri ile ilişkili olacak şekilde tasarlandığı belirtildi. Fonun portföyünde Bitcoin veya Ethereum gibi popüler kripto paralar, %35 veya daha fazlasını oluşturabilecek. Diğer yandan, fona alınacak diğer varlıkların seçiminde yüksek işlem hacmi ve likidite kriterlerine öncelik verilecek.

A&G kripto fonunun diğer yarısı ise borsada işlem gören kripto varlıklara bağlı hisse senetleri veya tahvillerden oluşacak. Fonun %70’i sürekli olarak kripto veya kripto bağlantılı ürünlerde tutulurken, piyasanın aşırı yükseldiği dönemlerde %30’a kadar nakite geçiş yapılması öngörülüyor.

Bu yüksek riskli kripto fonunun gözetim partneri İspanyol bankası Credit Agriciole olurken, denetmeni ise PwC olacak. Fonun planlanan tarihe uygun olarak eylül sonuna kadar piyasaya sürülmesi hedefleniyor.

İspanyol regülatör, fonun yüksek volatilite, şeffaflık eksikliği, saklama riski veya yatırımların tamamen kaybedilmesi gibi nedenlerden dolayı oldukça yüksek riskli bir ürün olduğunu bildirdi. Fonun izahnamesinde, kısa vadeli yatırım düşünen kullanıcıların bu ürünün kendilerine uygun olmayabileceği konusunda uyarıda bulunuldu.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

A&G Yatırım Genel Müdürü Diego Fernandez Elices, kripto para sektörüne yatırım yapmak isteyen Avrupalı yatırımcılar için bu fonun en uygun seçenek olduğunu ifade etti.

Fon yöneticilerinden Roman Gonzalez Torres, A&G kripto fonunun doğrudan kripto para birimlerine yatırım yapmaya göre çeşitli vergi avantajları sağladığını belirtti. Bankanın iki yılı aşkın süredir bu fonun lansmanı üzerinde çalıştığı ve hedef büyüklüğü belirlemedikleri bilgisi de paylaşıldı.

İspanyol Banka A&G tarafından başlatılan bu yeni kripto para fonu, nitelikli yatırımcılar için heyecan verici bir yatırım seçeneği sunuyor. Ancak yüksek riskli bir ürün olması, yatırımcıların dikkatli ve iyi düşünerek bu fona katılmaları gerektiğini unutmamaları önem taşıyor. Fonun piyasaya sürülmesiyle birlikte kripto para sektörüne olan ilgi ve yatırımların artması bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version