Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.658
% 0.65
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.658
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

iOS’ta Güvenlik Açığı! CZ Uyardı!

iOS'ta Güvenlik Açığı! CZ Uyardı!

Teknoloji devi Apple, iOS cihazlarında yer alan kritik bir güvenlik açığı için güncelleme yayınladı. CZ uyardı! İşte Detaylar!

Apple, iOS 16’da tespit edilen ve saldırganların iPhone kullanıcılarının herhangi bir etkileşimi olmadan bir cihaza uzaktan casus yazılım yüklemesine izin verebilen kritik bir güvenlik açığını kapatmak için iOS 16.6.1 güncellemesini yayınladı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Bu güncelleme, özellikle son dönemde Pegasus casus yazılımının iPhone’lara bulaştığı olaylar sonrasında büyük bir önem taşıyor. NGO Group tarafından geliştirilen Pegasus casus yazılımı, bir sivil toplum kuruluşunun çalışanına ait iPhone’a yüklenmişti ve bu yazılımın cihaza bulaşmasıyla birlikte kullanıcının neredeyse tüm bilgileri saldırgana gönderilebiliyordu.

Pegasus gibi kötü amaçlı yazılımların, iOS cihazlarına uzaktan müdahale etme yeteneğine sahip olması büyük bir güvenlik tehdidi oluşturuyor. Apple, bu açığın farkına varır varmaz hızlı bir şekilde harekete geçti ve iOS 16.6.1 güncellemesini yayınladı.

lginizi Çekebilir: Popüler Oyun PUBG, USDC Ödemeleri İçin Çalışıyor!

Bu güncelleme ile birlikte iOS kullanıcıları, cihazlarının güvenliğini artırabilecekler. Ayrıca, bu güncelleme sayesinde gelecekteki benzer güvenlik açıklarının önüne geçmek için önemli bir adım atılmış oldu.

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance’nin CEO’su CZ ise konuyla ilgili twitter üzerinden açıklamada bulundu.

CZ konuyla ilgili attığı tweet’te; “Bugünkü Apple iOS/ıpados 16.6.1 güncellemeleri, kurbanın HERHANGİ BİR ETKİLEŞİMİ OLMADAN uzaktan kod yürütülmesine olanak tanıyan iMessage güvenlik açığına yönelik bir güvenlik yaması içeriyor. Zaten Pegasus tehdit grubu tarafından vahşi doğada istismar ediliyor. Hemen güncelleyin” açıklamasında bulundu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version