Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.972
% 2.19
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.972
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

İngiltere Maliye Bakanı, Kripto Borsalarını İnceleyecek!

İngiltere Maliye Bakanı, ülkede bulunan lisanslı kripto şirketlerinin ülkede ticari hesap açmakta zorluk yaşadığı iddialarını araştıracağını söyledi.

Salı günü İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt, konuyu görüşmek üzere ülkenin Hazine Ekonomi Bakanı Bim Afolami ile görüşmeyi kabul etti. Hunt, Kripto ve Dijital Varlıklar Tüm Partiler Parlamento Grubu Başkanı Lisa Cameron’un Birleşik Krallık’taki lisanslı kripto firmalarının karşılaştığı zorluklarla ilgili sorduğu soruyu yanıtladı.

Hunt, soruşturma için İngiltere Hazinesi ile görüşeceğini söyledi. Ayrıca “İngiltere ve özellikle Londra’nın küresel kripto merkezi haline geldiğini” söyleme fırsatını da değerlendirdi.

Maliye bakanı, “Kripto piyasasının gerçekten amaçlanan şekilde sorumlu bir şekilde ilerleyebildiğinden emin olmak için onu düzenlememiz gerekiyor, bu yüzden stabilcoinler ve kripto hizmetlerinin teşviki için mevzuat çıkardık.” Diye ekledi.

2022 Nisan ayında İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, ülkenin maliye bakanı olarak görev yaparken, ülkeyi “küresel bir kripto merkezi”ne dönüştürme planlarını açıkladı. O zamandan itibaren Birleşik Krallık, bu amacı ilerletmek için ülkenin Dijital Menkul Kıymetler Korumalı Alanı girişimini denetlemeye yönelik yeni düzenlemeler gibi yasalar çıkardı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Birleşik Krallık’ta Düzenlemeler

Resmi bir yayına göre, yeni düzenlemeler ülkenin mali gözlemcilerine, tokenize edilmiş menkul kıymetler için bir sanal alanı denetleme konusunda kurallar verecek.

Düzenlemeler Birleşik Krallık’ın Dijital Menkul Kıymetler Korumalı Alanı (DSS) için geçerli olacak ve 8 Ocak 2024’te yürürlüğe girecek. Bunlar Birleşik Krallık hükümetinin 2023 Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasası’nın (FSMA) bir parçası.

Yeni kurallar, sanal alanda nelerin yapılabileceği ve hangi katılımcıların katılıma uygun olduğu konusunda genel sınırlamaları belirleyecek. Korumalı alan, düzenleyicilerin ve şirketlerin dağıtılmış defter teknolojisi ve menkul kıymetlerin tokenizasyonu da dahil olmak üzere çözümleri test etmesine olanak tanıyacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir