Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.901
% 1.10
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.901
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin ETF Onayı Kesinleşiyor!

bitcoin etf sec

Uzmanlar, K33 araştırma raporuna göre, 2024’ün başlarına kadar spot Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) onaylanmasının kesinleştiğini belirtiyor. BlackRock ve ARK Invest gibi devlerin fonları için nakit yaratma düzenini kabul etmeleri, Ocak ayında onayın kapıda olduğu anlamına geliyor.

Dikkatinizi Çekebilir: İngiltere Maliye Bakanı, Kripto Borsalarını İnceleyecek!

19 Aralık tarihli raporda, K33 araştırma başkanı Anders Helseth ve kıdemli analist Vetle Lunde, güncellemelerin Bitcoin fiyat hareketinin gücünü vurgulayarak, BTC’nin spot işlem hacminin önceki aylara kıyasla önemli ölçüde yükseldiğini belirtiyor. Analistlere göre, bu durum yeni alıcıları cezbetmenin yanı sıra satıcıların kâr elde etmesine de olanak tanıyarak fiyatların yüksek işlem hacminde konsolide olmasına neden oluyor.

Raporda ayrıca, Bitcoin sürekli sözleşmelerindeki açık ilgisinin yeni yılın en düşük seviyelere düştüğü, ancak Chicago Ticaret Borsası’ndaki (CME) kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e olan ilgilerinin arttığı vurgulanıyor. K33 Araştırma’ya göre, kurumsal türev hacimleri Ekim ayından bu yana sürekli artış gösteriyor.

Ancak analistler, ETF onayının ardından CME’nin hakimiyetinin azalabileceğine dikkat çekiyor. Spot ETF’lerin onaylanmasıyla birlikte, analistler CME’deki vadeli işlemlere dayalı ETF’lerden “önemli bir rotasyon” bekliyor.

Raporda, son günlerde %22, %114 ve %338 değer kazanan altcoinlerin de dikkat çektiği belirtiliyor. Analistlere göre, altcoin rallisi Bitcoin için olumlu bir etki yapabilir. Altcoinler, ‘sıkıcı eski Bitcoin’i’ likidasyon basamaklarından daha az etkilenebilir ve BTC için daha sağlıklı kaldıraç koşullarına izin verebilir.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir