Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.964
% 0.77
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.964
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

IMF, Kripto Düzenlemelerine Sıcak Bakıyor

IMF kRİPTO

Uluslararası Para Fonu (IMF), Bengaluru’da gerçekleştirilen G20 maliye bakanları toplantılarında, kripto varlıkların tamamen yasaklanması yerine düzenlenmesini tercih edeceğini açıkladı.

IMF Genel Müdürü Kristalina Georgieva, dijital para dünyasının düzenlenmesinin IMF’nin en önemli önceliklerinden biri olduğunu belirtti.

Georgieva, kripto varlıkların devlet tarafından desteklenen merkez bankası dijital para birimleri ile halka arz edilen kripto varlıklar ve sabit paralar arasında ayrım yapılması gerektiğini söyledi. Tam destekli sabit paraların ekonomi için oldukça iyi bir alan yarattığını belirten Georgieva, desteklenmeyen kripto varlıkların ise spekülatif, yüksek riskli ve para olmadığını ifade etti.

IMF Genel Müdürü, finansal istikrar için daha büyük bir risk oluşturmaya başlarsa kripto para birimlerini yasaklama seçeneğinin masada kalması gerektiğini belirtti. Ancak, iyi düzenlemeler, öngörülebilirlik ve tüketicinin korunmasının daha iyi bir seçenek olacağını vurgulayarak, yasaklamanın düşünülmesine gerek olmadığını söyledi.

Georgieva, kripto varlıkların desteklenmedikleri için yasal ihale olamayacağını ifade etti. IMF, Finansal İstikrar Kurulu ve Uluslararası Ödemeler Bankası ile birlikte yılın ikinci yarısında düzenleyici çerçeve kılavuzları yayınlamaya hazırlanıyor.

IMF’nin düzenleme konusundaki yaklaşımı, kripto varlıkların gelişen pazarında tüketicilerin korunmasını öncelikli hale getiriyor. Ayrıca IMF’nin kripto varlıkları yasaklama seçeneğini masada tutması, finansal istikrarı koruma amacını taşıyor. Ancak, düzenlemelerin daha iyi bir seçenek olduğunu belirterek, yasaklama seçeneğinin kullanılmaması için önemli bir mesaj veriyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version