Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.223
% 1.07
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.223
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

ICON Borsa Tokeni (ICX) Nedir? Proje İncelemesi

ICON Borsa Tokeni (ICX)

Bu yazımızda ICON Borsa Tokeni(ICX) projesini detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. ICX, ICON uygulamaları için kullanılan bir para birimidir. Blok zincirde ödeme göndermek veya almak ya da ICON işlemleri için ödeme yapmak için kullanılır.

(ICX) ICON Borsa Tokeni Nedir?

ICX,  2017 yılında kurulan ICON Network platformunun yerel kripto para birimidir. Bu platform farklı sektörlerden kuruluşlar arasında veri akışını kolaylaştıran bir platform olarak tasarlanmıştır. Bu nedenle ICX Tokeni, işletmelerin ve bireylerin ICON Network’ün sağladığı hizmetleri kullanmasını sağlamak için kullanılan bir ödeme birimi olarak da işlev görür..

Ayrıca ICX token sahipleri ellerinde tutukları ICX Tokenleri ile ağın yönetimine katılarak karar alma aşamasında oy kullanabilirler. Bu şekilde topluluk üyeleri, ağın geleceği ve gelişimi üzerinde söz sahibi olabilirler.

ICON Borsa Tokeni Nasıl Çalışır?

ICON Network, bir blockchain protokolüdür ve bağımsız blok zincirlerin birbiriyle iletişim kurmasını sağlar.
ICON Borsa Tokeni (ICX) Nedİr Proje İncelemesi

Bu ağ günümüzün blok zincirlerinde mevcut olan engellerin üstesinden gelmek ve gerçek bir “hiper bağlanabilirlik” dünyası yaratmak için geliştirilmiştir. Bunu başarmak için, saniyede yüzlerce işlemi gerçekleştirebilen LOOPCHAIN adlı tescilli bir blok zinciri üzerinde çalışır ve topluluk üyelerinin gerçek zamanlı olarak kolayca veri alışverişi yapmasına izin vermek için ICX Tokenlerini kullanır.

ICON Hangi Sektörlerde Kullanılabilir?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi ICON Token bir çok sektöre hizmet vermektedir bu sektörlerin bazılarına göz atacağız;

  • Eğitim: 2017 yılında Büyük bir Kore üniversitesi ICON protokolünü kullanarak, University-Coin (U-Coin) adında bir Tokeni piyasaya sürdü. Bu Token kampüste ve yakınlardaki öğrenci alanlarında ve otomatlarda harcanabilmekteydi.
  • Sağlık Hizmetleri: Güney Kore’deki büyük hastaneleri bünyesinde barındıran Precision Medical Hospital Information System ICON protokülünü kullanarak, sektör içinde ve küresel ölçekte tıbbi veri alışverişi için güvenli bir yöntem tasarladı.
  • Kişisel Bilgi Güvenliği: ICON’un Merkeziyetsiz Kimliği (DID), sürücü ehliyetleri, dijital kimlik bilgilerini güvenli ve merkeziyetsiz bir sistemde saklayabilmektedir.

ICON Tokenomics

ICON için toplam arz için üst sınır bulunmamaktadır.

  • Eylül 2017’de düzenlenen ICO sürecinde, 400 milyon ICX token 0,11 dolardan satıldı
  • Yüzde 16 topluluk rezervine ayrıldı
  • Yüzde 10 ekip, danışmanlar ve erken dönem yatırımcılara verildi
  • Yüzde 10 topluluğa ve stratejik ortaklara ayrıldı
  • Yüzde 14 ICON vakfına verildi

LDO Coinmarketcap verileri

Dolaşımdaki Arz: 960,591,490

Market Cap: 207,000,000$

ICON Borsa Tokeni (ICX) Nedir

ICX Nereden Ve Nasıl Alınır?

ICON Token, hali hazırda birçok büyük kripto para borsasında listelidir. Bu borsalara örnek olarak; Binance, KuCoin ve Kraken’dir. ICON token almanın en kolay yolu ise Binance borsasından satın almaktır.

Türk lirası ile ICON satın almak için ilk önce Türk lirası yatırmanız gerekiyor. Bunun için Binance TR borsasını indirip kayıt olmanız gerekiyor. Ardından Aynı işlemleri Binance Borsası için yapıyoruz. Binance TR borsasından yatırdığınız Türk lirasını transfer butonu ile komisyonsuz bir şekilde çekebilirsiniz. Ardından Binance borsasına aktarıp ICON satın alabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir