Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.617
% 0.51
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.617
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Huobi Malezya’da Durduruluyor!

Huobi

Malezya Menkul Kıymetler Komisyonu, ülkede kayıt dışı faaliyet gösterdiği sebebiyle Huobi borsasına yaptırım uyguladı.


22 Mayıs tarihinde Malezya Menkul Kıymetler Komisyonu resmi web sitesinde yayınladığı tebligatta kayıt dışı faaliyet yürüttüğü sebebiyle Huobi Global Limited şirketine yaptırım uygulayarak şirketin operasyonlarını durdurmasını istedi.

Malezya Menkul Kıymetler Komisyonunun yasal işlemi kapsamında borsanın internet sitesinin, Google play ve App Store gibi uygulamalar üzerinde listelenen uygulamalarının da ülke içerisinde erişimini engelledi.

Bu uygulamalara ek olarak borsanın Malezyalı yatırımcılara e-posta ve sosyal medya platformları yoluyla reklam göndermesi ve yayınlaması da yasaklandı.

Malezya Menkul Kıymetler Komisyonu büyük borsanın CEO’su  Leon Li’ye verilen direktiflerin acele bir şekilde yerine getirilmesini istedi. Ayrıca Malezyalı kripto para yatırımcılarına büyük borsa üzerindeki hesaplarını kapatmalarını ve kripto paralarını borsadan çekmelerini istedi.

Huobi danışmanı Justin Sun’ın konu hakkında The Block’a verdiği demeçte, kararın Huobinin önceki kuruluşuna ve eski hissedarlarına yönelik olduğunu belirtti. 

Yapılan duyuru sonrası Huobi , bölgesel operasyonları hakkında malezya Menkul Kıymetler Komisyonu yetkilileriyle görüşmede bulunduğunu belirtti. Şirket ilk olarak kasım 2020’de kripto para birimleri spot ve türev alım satımı sumak için 9 aylık geçici bir isimle aracı bir kurum kurmuştur. Kurumun ismi Huobi Labuan olarak tarihe geçti.

Bu haber sonrasında borsanın yerel Tokeni olan HT’nin karardan etkilenmediği görülü. 

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip etmeyi unutmayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version