Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.102
% 3.45
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.102
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Güney Kore’den Kripto Varlıklarla İlgili Yeni Kanun

Güney Kore’nin hükümet partisi milletvekilleri, geçtiğimiz Cuma günü açıklanan yeni bir yasa tasarısında tüm kamu görevlilerinin ve adayların kripto varlıklarını açıklamasını önerdi. Milletvekili Lee Man-Hee:

‘Devlet yetkilileri ve kamu personellerinin görevlerini kötüye kullanarak haksız şekilde servet biriktirmemeleri veya varlıklarını gizlememeleri için bildirime tabi tutulan varlıkların kapsamını genişletmek gereklidir.

Şu anki mevcut kamu görevlileri yasasına göre görevlilerin nakit, hisse senetleri ve tahviller gibi sahip oldukları varlıkları eğer 10 milyon Kore wonu üzerindeyse bildirmeleri gerekiyor ancak kripto paralar veya diğer sanal varlıklar bildirime tabi değil.

Bundan dolayı hangi kripto paraya yatırım yapıldığı ve değerinin ne kadar olduğu fark etmeksizin kripto paralara yatırım yapan bir kişinin yatırımını sınırlandırmaya sebep olacak Kamu Hizmeti Etik Kanunu üzerinde değişiklikler yapılacak.

Geçtiğimiz sene Güney Kore Demokrat Parti eski üyesi Kim Nam Kuk yaklaşık olarak 4.5 milyon  dolarlık kripto varlığı nakite çevirmekle suçlanmıştı. İddiaları reddeden Kim kripto para varlıklarını bildirme zorunluluğu olmadığını ayrıca satmak yerine sadece 800,000 Wemix coini başka bir borsaya transfer ettiğini bildirdirmişti.

Bu skandaldan dolayı Güney Kore hükümeti yeni yasa tasarısı üzerinde değişikliler yapma yoluna girdi. Özellikle geçtiğimiz yıl yaşanan Terra-Luna çöküşünden sonra yerel piyasada şeffaflığı ve adil ticaret uygulamalarını artırmak için yasal uygulamarlar arttırılmaya başlandı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip etmeyi unutmayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir