Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.513
% 0.63
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.513
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

House of Financial Servisi Kriptoda Yasadışı Olayları Araştırıyor !

Perşembe günkü House of Financial Kongre oturumu, kripto paraların ve kara para aklamanın mevcut yasama süreçlerinde ele alınacağına dair önemli öngörüler sunmuştur.

Kripto Suçları Bağlamında II: Kara Para Aklama ile Mücadele Stratejilerinin Değerlendirilmesi” başlıklı toplantıda, Kongre üyeleri, kötü niyetli kişilerin kripto paraları kara para aklama amacıyla nasıl kullandıklarını ele almıştır.

Her iki partinin de kara para aklama düzenlemeleri ve yasalarına odaklanmasıyla birlikte, Cumhuriyetçi liderler, Finansal Hizmetler Komitesi’nde AML (Anti-Money Laundering) konusuna daha detaylı bir inceleme yapılmasını talep etmiş, Senato’daki Demokrat liderler ise kara para aklamayla mücadele için özel bir yasa tasarısı üzerinde çalışmayı planlamışlardır.

Arkansas’lı Cumhuriyetçi Temsilci French Hill, oturumun başında, Massachusetts’li Demokrat Senatör Elizabeth Warren tarafından sunulan bir yasa tasarısına atıfta bulunarak, madencilerin ve doğrulayıcıların kara para aklamayla mücadelede daha sıkı önlemler almasını zorunlu kılacak bir düzenleme önerdi. Hill, madencilerin ve doğrulayıcıların internet servis sağlayıcılara benzer bir rol üstlendiğini belirtti.

Hill ayrıca, madencilere ve doğrulayıcılara BSA (Banka Gizlilik Yasası) gerekliliklerinin uygulanıp uygulanmamasının mantıklı olup olmadığını sorgularken, eski Hazine yetkilisi Michael Mosier‘dan görüş almıştır.

Mosier, madencilerin ve doğrulayıcıların bir internet servis sağlayıcı gibi hareket ettiğini doğruladı.

“Yani, onları, bir doğrulayıcı veya bir madenci, bir para hizmetleri işletmesi olmaya zorlamamız, kripto kullanımında terör finansmanını engellemek için herhangi bir katkıda bulunur mu?” diye sordu Hill.

Mosier‘ın bu öneriyi desteklemesi ve bunun sonucunda müşteri kavramının ortadan kalkacağını belirtmesi, kripto para madencileri ve doğrulayıcılarının daha şeffaf ve hesap verebilir bir şekilde hareket etmeleri gerektiğini vurguluyor.

Ohio’lu Cumhuriyetçi Temsilci Warren Davidson, dijital varlıkları kullanan kötü niyetli kişileri izlemek için yetkililere hangi araçların sağlandığını sormasıyla, bu alandaki denetim ve izleme mekanizmalarının güçlendirilmesi gerekliliğine işaret ediyor. Davidson, yerel yetkililerin bu araçları daha iyi anlamalarının önemine vurgu yaparak, bu sayede güvenlerinin artacağını ifade ediyor.

Massachusetts’li Demokrat Temsilci Stephen Lynch, dijital varlık sektöründeki AML standartlarının eleştirilmesiyle, sektördeki düzenleme ve denetim eksikliklerine dikkat çekiyor. Coinbase’in geçtiğimiz ay New York eyalet düzenleyicisine ödediği 50 milyon dolarlık cezanın hatırlatılmasıyla, sektördeki şirketlerin uyum politikalarının yetersiz olduğu ve bu durumun kara para aklama gibi suçlara karşı savunmasız bıraktığını vurguluyor. Lynch, bu durumun endişe verici olduğunu belirterek, teknolojinin küresel doğası göz önüne alındığında sektördeki şirketler arasında uyumsuzlukların ciddi bir sorun olduğunu ifade ediyor.

Kripto
Sean Casten

Illinoisli Demokrat Temsilci Sean Casten, kripto dünyasındaki yasadışı faaliyetlerin önemli ölçüde hafife alınabileceği konusunda uyarıda bulundu. Casten, Senato‘da Warren’ın tasarısının Temsilciler Meclisi versiyonu üzerinde çalışıyor. Warren’ın tasarısı, kripto para birimleri için bankacılık gizliliği yasası gerekliliklerini güçlendirmeyi hedefliyor.

“Geçen yıl polis karakolunun önünde suç izlediğimi söylersem, eğer herhangi bir suç işlenmemişse ve bu nedenle topluluğumda suç olmadığını iddia edersem, bazı sorularımız olurdu,” dedi Casten Perşembe günü yaptığı açıklamasında ..

Duruşmada ifade veren Atlantik Konseyi’nin kıdemli üyesi Carole House, Blockchain analitik firmalarının sadece zincirleme faaliyeti gördüğünü ve bu nedenle zincirin dışında neler olduğunu gözden kaçırdığını belirtti.

Ayrıca Casten, yasadışı faaliyetleri izlerken blockchain analiz firmalarının blok zincirleri arasında hareket etmeye başladığında karşılaştıkları zorlukları da sorguladı.

Blockchain istihbarat şirketi TRM Labs‘ın küresel politika başkanı Ari Redbord, Casten’e firmanın 29 farklı blok zincirindeki fon akışını izlediğini söyledi. Daha sonra izlenen fonların kötü aktörlerin rampalarını bulmasını zorlaştırdığını da ekledi.

Bu hafta kripto ve yasadışı finansa odaklanan ikinci duruşma yapıldı. Çarşamba günü bir House Finansal Hizmetler Komitesi duruşmasında, Hazine’nin Terörizm ve Finansal İstihbarat Sekreteri Brian Nelson, Wall Street Journal’ın ifadesine göre Hamas’ın, diğer militan gruplarla birlikte İsrail’deki saldırıların önünde milyonlarca dolar değerinde bir finansman aracı olarak kripto kullandığı iddiasına ilişkin verilere yanıt verdi.

Ancak, bu makaledeki verilerin hesaplamalarının yapıldığı blockchain adli tıp firması Eliptic’ten geldiği belirtilmiştir. Nelson, makaledeki sayıların abartıldığını söylemiştir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir