Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.972
% 2.19
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.972
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

MicroStrategy’nin S&P 500 Endeksine Katılımı, Milyonlarca Kişiyi Bitcoin’e Maruz Bırakabilir!

MicroStrategy'nin S&P 500 Endeksine Katılımı, Bitcoin'e Milyonlarca Kişiyi Maruz Bırakabilir!

MicroStrategy, Bitcoin (BTC)’in en büyük kurumsal sahibi olarak, S&P 500 endeksine katılım için yavaşça ilerliyor. Bu, Bitcoin’in “hemen hemen her portföyde” bulunabileceği bir dönüm noktası olabilir.

Ancak, Bitcoin’e odaklanan firma, sıkı kabul kriterlerini karşılamak ve sağlam bir piyasa değeri artışı elde etmek zorunda.

Verilere göre, MSTR 15 Şubat’ta, MSTR’nin% 46’lık bir artış gösterdiği sekiz günlük bir işlem sürecinin ardından ABD’deki en büyük halka açık şirketler arasında 535. sıraya yükseldi.

MicroStrategy

Standard and Poor’s 500 endeksine katılmak için bir firma, minimum piyasa değeri gereksinimi gibi birkaç sıkı kriteri karşılamak zorunda. Ayrıca, önceki dört çeyrekte kârlı bir toplam elde etmelidir (en son çeyrekte de kârlı olması gerekir).

Son altı ayda en az 250.000 hisse de işlem görmüş olmalı ve hisselerin çoğu halka açık olmalıdır.


İlginizi Çekebilir: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 16 Şubat


Mevcut kurallara göre, aday firmaların uygun olabilmesi için bir piyasa değeri gerekmektedir. MSTR’nin piyasa değeri 12.1 milyar dolar olduğundan, diğer her şey eşitse, mevcut fiyatı olan 718 dolardan 937 dolara çıkması gerekecektir.

Ancak, kriterler karşılanırsa bile, S&P’nin 11 üyeli yürütme komitesi MicroStrategy’nin listelenmesini onaylamalıdır. Komite, 2022 Mayıs ayında Tesla’yı geçici olarak S&P 500 ESG endeksinden çıkardı.

Geniş endeks fonu, Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarının üçüncü Cuma günü yeniden dengeleme yapar.

Bitcoin ‘hemen hemen her’ portföyde

MicroStrategy, S&P 500 listeleme arayışına girer ve başarı elde ederse, bu durum neredeyse her ETF portföyünde Bitcoin maruziyetinin “devasa bir olumlu geri bildirim döngüsü başlatabileceğini” belirtiyor. MicroStrategy S&P 500’e dahil edilirse, Bitcoin otomatik olarak “nearly every” portföyde bulunacak. Bu, geleneksel 401k’lar, emeklilik fonları ve her 60:40 portföyünü içerir.

Varlık yönetimi altında en büyük üç ETF, State Street‘in SPY, BlackRock‘un IVV ve Vanguard‘ın VOO‘su, VettaFi‘nin ETF veritabanına göre her biri 400 milyar dolardan fazla varlık izler.

Eğer MicroStrategy S&P 500’e girerse, portföy ağırlığı endeks fonunun yaklaşık %0,01’i olacaktır.

Veriler, S&P 500’ün şu anda 41.9 trilyon dolarlık bir piyasa değerine sahip olduğunu göstermektedir, bu da MSTR’nin %0,01’lik ağırlığıyla 12 milyar dolarlık pasif sermaye tahsis edeceği anlamına gelmektedir.

“Passif endeks akışları piyasaları yönlendirir. Dahil edilme, otomatik satın almayı beraberinde getirir, hisse fiyatını artırır, BTC alımları için daha fazla hisse ihracına olanak tanır ve daha fazla pasif akışı çeker,” ayrı bir X gönderisinde belirtildi.

MicroStrategy şu anda 190.000 BTC’ye 31.224 dolarlık ortalama bir satın alma fiyatıyla sahiptir – bu da şirketin yatırımında 3.9 milyar dolarlık bir kazanç elde ettiği anlamına gelmektedir.

Bu, şirketin kurucusu ve başkanı Michael Saylor’ın 9 Şubat’ta MicroStrategy’nin bir “Bitcoin geliştirme firması” haline dönüştüğünü açıklamasının ardından geldi.

Ek olarak, Coin Mühendisi Katıl üyesi olmak ve ayrıcalıklara erişmek için, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir