Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.861
% 1.49
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.861
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

ABD Hazinesi, Kriptonun Terör Finansmanında Küçük Bir Rol Oynadığını Söyledi!

ABD Hazinesinde, Kriptonun Terör Finansmanında Küçük Bir Rol Oynadığını Söyledi!

ABD Hazine yetkilisi Brian Nelson‘a göre, başta Hamas olmak üzere Filistinli militan gruplar hala kripto para birimleri yerine geleneksel finansman yöntemlerini tercih ediyor. Nelson, kripto para birimlerinin Hamas ve Filistin İslami Cihad gibi grupların finansmanında küçük bir rol oynadığını açıklayarak, önemli miktarda kripto finansmanı öneren önceki raporları çürüttü.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi önünde 14 Şubat’ta konuşan Nelson, Wall Street Journal’da belirtilen rakamların özellikle Hamas ve Filistin İslami Cihad’a yönlendirilen miktarları doğru bir şekilde yansıtmadığını açıkladı. Bildirilen rakamların muhtemelen bu militan grupları doğrudan finanse eden fonlardan ziyade cüzdanlarda tutulan toplam fonları temsil ettiğini öne sürdü.


İlgininizi Çekebilir: Avrupa Adalet Divanı Telegram Tarzı Uygulamalara Uyarı Geçecek!


Nelson‘ın açıklaması, Temsilci Tom Emmer’in rapor edilen rakamların cüzdanlardaki toplam parayı mı yoksa Hamas ve Filistin İslami Cihad’a yönlendirilen fonları mı yansıttığını anlamaya çalışmasının ardından geldi. Nelson, terörist grupların hala geleneksel finansal kanalları tercih ettiğini belirterek ilkinin olasılığını doğruladı.

Wall Street Journal, blockchain analiz firması Elliptic’in ilk iddialara itiraz etmesinin ardından Filistin İslami Cihad için fon rakamlarını 12 milyon dolara düşürerek Ekim raporunda kısmi bir düzeltme yayınladı. Bu düzeltme, Ağustos 2021 ve Haziran 2023 tarihleri arasında Filistin İslami Cihad ve Hamas tarafından sırasıyla 93 milyon ve 41 milyon dolar olarak daha önce bildirilen miktarlarla çelişti.

Journal’ın raporu, Senatör Elizabeth Warren liderliğindeki 100’den fazla ABD milletvekilinin ulusal güvenlik bahanesiyle yasadışı kripto para kullanımını hedef alan yasaları savunmasına yol açtı. Ancak kripto endüstrisi, bu tür önlemlerin etkisiz olacağını ve sektörü yeraltına çekebileceğini savunarak bu çabaları eleştirdi.

Komite duruşması sırasında Emmer, militan gruplar tarafından ele geçirilen gerçek kripto para miktarını sorguladı ve Nelson bunun asgari düzeyde olmasının beklendiği yanıtını verdi. Emmer, Hamas’ın kripto kullanımının yaygın olarak dolaşıma sokulan raporlara kıyasla nispeten küçük olduğunun teyidini istedi ve Nelson da bunu kabul etti.

Emmer ayrıca Nelson’a Hazine’nin kripto ve terörün finansmanına ilişkin yanlış bilgileri düzeltme sorumluluğu konusunda baskı yaptı ve milletvekillerinin yanlış rakamlara dayanarak karar vermelerinden duyduğu endişeyi dile getirdi. Nelson, Hazine’nin kripto para birimlerinin teröristlerce istismarını aktif olarak izlediğini belirtti ve sanal varlık piyasalarında yasadışı finansmanla mücadele için ek kaynaklara ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Ek olarak, Coin Mühendisi Katıl üyesi olmak ve ayrıcalıklara erişmek için, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir