Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.857
% 4.25
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.857
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Hoskinson, Solana’nın Cardano’ya dahil olmasını en iyi çözüm olarak görüyor

Investing.com – Cardano kurucusu, geçtiğimiz günlerde Solana için bir fikir ortaya atarak Blockchain ağının Cardano ağıyla bağlanmasının en iyi çözüm olacağını söyledi.

Cardano kurucusu Charles Hoskinson, katıldığı bir soru – cevap etkinliğinde Cardano ağının yapısında ana zincir ile yan zincirin farklı çalışma özelliğinden bahsetti ve bunun yanında ana zincir olarak Cardano’nun yan Blockchain ağlarına güvenlik, altyapı, ekosistem ve likidite sağladığını söyledi.

Cardano’nun mevcut yapısını ele alan Hoskinson, odağını Solana’ya çevirerek Blockchain ağının Cardano ekosistemine dahil edilebileceğini söyledi. Bilindiği gibi Solana, yıl boyunca çok sayıda ağ kesintisiyle karşı karşıya kaldı. Bu durum geliştiriciler tarafından bir güvenlik açığı olarak görülürken popüler Blockchain ağı, son olarak FTX’in çöküşünden en çok etkilenen platformlardan biri oldu. Zira FTX, Solana’nın en büyük destekçilerinden biriydi.

“Solana, Cardano’nun yan zinciri olarak daha hızlı ve güvenli bir ağ olur”

Hoskinson ise son olaylara değinmeyerek Solana’nın Cardano’nun yan zinciri olmasıyla 25 kat daha hızlı ve çökmeyen bir Blockchain ağı haline geleceğini iddia etti. Ardından Ağdaki merkezsiz uygulamalarında Cardano ağına taşınabileceğini aktaran Hoskinson, böylece güvenlik endişelerinin de ortadan kalkacağını dile getirdi. 

Cardano kurucusu, bu teklifiyle bir bakıma ağının güvenliğini ve hızını bir kez daha öne çıkardı. Ancak şimdiye kadar Solana cephesinden ortaya atılan bu düşünceye bir cevap gelmedi. 

Charles Hoskinson, daha önce Elon Musk’ın popüler kripto parası Dogecoin‘in de Cardano ağını yan zinciri olması fikrini ortaya atmıştı. Ancak bu teklifi de cevapsız kaldı. Hoskinson, her fırsatta Cardano ağının ne kadar sağlam bir Blockchain ağı olduğunu ön plana çıkarsa da ağ, ayı piyasası ortamında yeterli talebi göremiyor. 

Cardano ağının yerel tokeni ADA ise beklentilerin çok uzağında dip seviyelerde hareket etmeye devam ediyor. 10,75 milyar dolar piyasa değeriyle en büyük 9. kripto para konumundaki ADA, son günlerde 0,3 dolar desteği üzerinde yatay hareket ediyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir