Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.357
% 2.38
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.357
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Kripto paralar Fed kararı öncesi kazanımlarını koruyor

Investing.com – Kripto paralar, dünkü işlemlerde ABD enflasyonundaki düşüş ivmesine bağlı olarak olumlu bir havaya girdi. Bugünkü işlemlerde de kazanımların korunduğu görülüyor. 

Bitcoin, dünkü talep artışında 18.000 dolar dokunduktan sonra 17.600 dolara kadar gevşedi, ancak bu noktada yeniden destek bulan kripto para, ABD işlem saatleri öncesi yeniden 18.000 dolar sınırına doğru hareket ediyor. Böylece en büyük kripto para son 24 saatte %3’ yakın değer artışını koruyor. 

Bitcoin ile benzer bir ivmeye sahip olan Ethereum, dünkü geri testte 1.300 dolar üzerinde kalmayı başardı ve bugün %3’ün üzerinde yükselişle 1.330 dolar banında hareket etmeye devam ediyor. 

Fon akışı, daha çok iki büyük kripto paraya doğru hareket yönelirken ilk 10 kripto para da düne benzer bir görüntü söz konusu. BNB dışında diğer kripto paralar kısmi kazanımlarını koruyor. BNB ise düne göre bir miktar toparlanarak %1 değer kaybıyla 270 dolar bandında hareket ediyor. Binance’e yönelik soruşturma haberlerine bağlı olarak fon çıkışlarının hızlandığı görülmüştü. Binance CEO’su dünden bu yana endişelerin yersiz olduğunu söylerken bugün çıkan fonların geri döndüğüne yönelik açıklamada bulundu. Bu, BNB’de kayıpların hızlanmasını da önleyen bir gelişme oldu. 

An itibarıyla ilk 100 kripto paranın 88’i artıda devam ediyor. Bugün en çok kazandıran kripto paralar; LDO, TWT, IMX, XDC ve SOL olarak devam ediyor. Piyasanın tersine hareket eden altcoin’ler arasında en çok düşenler; GMX, STX, XMR, BSV ve EGLD olarak devam ediyor. 

Kripto para piyasaları toplam değeri 874 milyar dolar olarak devam ederken son 24 saatlik ortalama işlem hacmi 40 milyar doların üzerinde devam ediyor. Bununla birlikte piyasa algısını ölçen kripto para korku ve risk iştahı endeksi, 30 seviyesinde bulunarak korku seviyesinde kalmaya devam ediyor. Bu, piyasa yatırımcılarının son bir aylık zaman diliminde çoğunlukla fiyatladığı sektör içi endişelere karşı daha duyarsız kalmaya başladığı şeklinde yorumlanabilir. 

Bunun yanında küresel piyasa verilerine odaklanan yatırımcılar, bugün TSİ 22.00’de açıklanacak olan Fed faizi ve ardından yapılacak açıklamalara odaklanmış durumda. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir