Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.249
% 2.33
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.249
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Hong Kong Kripto Para Merkezi Olma Yolunda: İlk Spot Bitcoin ve Ether ETF’leri Onaylandı

Hong Kong, bölgenin kripto para merkezi olma hedefini sürdürürken, Pazartesi günü birden fazla spot Bitcoin ve Ether borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu onayladı.

Büyük bir Çin varlık yönetimi şirketi olan China Asset Management, Hong Kong biriminin, Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlem Komisyonu’ndan (SFC) spot kripto para ETF’leri ile ilgili perakende varlık yönetimi hizmetleri sunmak için ilke olarak onay aldığını bildirdi. Şirket, OSL ve BOCI International ile işbirliği içinde spot Bitcoin ve Ether ETF’leri ihraç etmeyi planlıyor. OSL, yaklaşan ETF’ler için China Asset Management’ın “ilk sanal varlık ticareti ve alt-muhafaza ortağı” olarak hareket edeceğini söyledi.

Harvest Global Investments’ın iki spot kripto para ETF’i de SFC’den ilke olarak onay aldı. Şirket, iki ETF’in aşırı yüksek teminat gereksinimleri gibi sorunları OSL ile işbirliği yaparak etkili bir şekilde çözebileceğini söyledi. OSL yaptığı açıklamada, “Bu işbirliğinde OSL, ETF’in işletimi için gerekli olan güvenli bir ticaret ortamı sağlamak, altta yatan varlıkları hassasiyet ve güvenilirlikle yönetmek için sağlam altyapısını kullanıyor.” dedi.

Bosera yaptığı açıklamada, “Sanal Varlık Spot ETF’lerinin piyasaya sürülmesi, yatırımcılara yeni varlık tahsisi fırsatları sunmasının yanı sıra Hong Kong’un uluslararası bir finans merkezi ve sanal varlıklar için bir merkez olarak statüsünü güçlendiriyor.” dedi.

Hong Kong, komşusu Çin anakarasının kripto para ticareti ve madenciliğine yönelik daha geniş çaplı sıkılaştırmanın aksine, geçen yıl kripto para firmalarına hoş geldiniz paspasını açtı. Hong Kong, Haziran 2023’te lisanslı borsalara perakende ticaret hizmetleri sunmalarına izin veren kripto para lisanslama rejimini resmi olarak başlattı. Hong Kong şu ana kadar iki platforma lisans verdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir