Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.458
% 0.52
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.458
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Kripto Paralara Vergi Geliyor! Cumhurbaşkanlığı Açıkladı!

Kripto Paralara Vergi Geliyor! Cumhurbaşkanlığı Açıkladı!

Cumhurbaşkanlığı 2024 yılı için yayınlanan yıllık programına göre kripto para ve dijital varlıklara vergilendirme geliyor.

Türkiye, kripto paraların vergilendirilmesi ve düzenlenmesi konusunda önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan 2024 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı, resmi gazetede yayımlanarak dikkat çekici detaylar içeriyor.

Dikkatinizi çekebilir: Temsilci Casten, Kripto Gizliliği İçin Yasa Tasarısı Sunacak!

Programa göre, “Dijital sanal varlıkların” vergilendirilmesi için bu varlıkların Türk hukuk sisteminde tanımlanması için çalışmalar yapılacak. Bu süreç, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu gibi ilgili kamu kurumları tarafından yürütülecek. Dijital olarak alınıp satılabilen ve transfer edilebilen sanal varlıkların işlemlerine yönelik mevzuat çalışmaları da sürdürülecek..

Programda yer alan bir diğer önemli adım ise kripto varlık hizmet sağlayıcılarına yönelik düzenleme yapılması. Yetkili merciler olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) belirlenmiş durumda. Bu düzenleme, sektörde düzeni sağlamayı ve kullanıcıların güvenliğini artırmayı hedefliyor.

2024 yılında hayata geçirilmesi planlanan Dijital Türk Lirası da programda kendine yer buluyor. Bu dijital para biriminin kullanıma sunulması ve yaygınlaştırılması için çalışmalar yapılacak. Ayrıca, fintech ve dijital finans altyapısının güçlendirilmesi ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin bu alandaki rolü vurgulanıyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Kripto Paralara Vergi Geliyor! Cumhurbaşkanlığı Açıkladı!” te bir düşünce

  1. Ülkücü diyor ki:

    Akp Türk halkı için fayda değil zarardan başka bi halt yapmaz işleri güçleri halkı soymak kendileri krallar gibi yaşayıp halkı süründürmek kesinlikle bunların tutuklanıp vatana ve millete ihanetten yüce divana gitmeleri kaçınılmaz elzemdir yoksa Türkiye bunların eliyle bölünecek parçalanacak iç savaş dahi çıkarmak istiyor akp savcılar ve hakimler şimdi göz yumuyor yarın onlarda yüce divanda yargılanacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir