Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.441
% 0.50
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.441
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Grayscale, Bu Yıl %220 Kazançla Nvidia’yı Geride Bıraktı

grayscale

Kripto ve kripto ile ilgili piyasalarda umutsuz bir dönemde olan Ocak ayında Grayscale Investment’ın Bitcoin Trust (GBTC) hisselerini satın alan contrarian (karşıt) yatırımcılar, büyük ölçüde ödüllendirildi. TradingView verilerine göre GBTC hisseleri bu yıl %220 artarak 26.79 dolara yükseldi. Aynı dönemde, S&P 500‘ün en iyi performans gösteren şirketi olan Nvidia Corp (NVDA) %198 yükseldi ve endeks %9 kazanç kaydetti. Bitcoin (BTC) ise bu yıl 35.000 doların üzerine çıkarak iki katına çıktı, geleneksel sabit getirili araçlar gibi devlet tahvilleri ise değer kaybetti.

GBTC’nin bu başarısı, Grayscale Bitcoin Trust’ın bir açık uçlu borsa işlem gören fonuna (ETF) dönüştürülmesinin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) onayını alabileceği umuduyla geldi. Bu umutlar, GBTC hisselerinin değeri ile trust’ın net varlık değeri (NAV) arasındaki indirim oranının bu yıl %46‘dan %13‘e daralmasına neden oldu. Bazı yatırımcılar GBTC hisseleri alırken aynı anda spot/vadeli piyasada Bitcoin satışı yaparak riski sınırlamayı hedefliyorlar. Dönüşüm onaylandığında, piyasa yapıcıları fiyatı NAV değerine getirecek.

Marex Solutions’ın dijital varlıkların başkanlarından Ilan Solot, geçen hafta yaptığı bir e-postada, “GBTC, verilmeye devam eden bir hediye gibidir. Daralma oyununda vadeli işlemlere karşı oynayarak bu işte başarılı olanlara tebrikler.” dedi.

GBTC indirimini daraltmaktan kar elde etmeyi amaçlayan bu iki aşamalı strateji, yılın başlarında Bitcoin’deki kazançları sınırlamış olabilir. Ancak SEC’nin ETF dönüşümünün onay şansının artması nedeniyle indirim daha da daraldıkça, yatırımcılar bu stratejiyi, Bitcoin vadeli işlem kısmını da içeren şekilde geri çözebilirler ve bu, kripto para birimi etrafındaki boğa baskısını güçlendirebilir.

Dikkatinizi çekebilir: Temsilci Casten, Kripto Gizliliği İçin Yasa Tasarısı Sunacak!

Bitcoin ETF Etkileri ve Piyasa Baskıları

Son iki haftada %28 artışla 35.000 doların üzerine çıkan Bitcoin’in performansının arkasındaki en önemli nedenlerden biri, BlackRock‘un spot Bitcoin ETF’si olan IBTC’nin, temizleme merkezi DTCC’nin web sitesinde listeleneceği yönündeki spekülasyonlardır.

Birçok kişiye göre SEC’nin önümüzdeki yılın başlarında birçok spot tabanlı ETF’yi onaylaması bekleniyor. ETF’lerin onaylanmasının ardından Bitcoin’in 50.000 dolar ve üzerine çıkması beklenirken, finansallaşma piyasaya ek satış baskısı getirebilir.

Two Prime Digital Assets’in yönetici ortağı Alexander S. Blume, “ETF’ler, daha fazla kurumsal katılımcının bu aracı açığa satmasına izin verecektir. Piyasayı nasıl etkileyeceği net değil.” dedi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir