Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$57.731
% 8.64
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 57.731
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Bitcoin Yarılanma Hype’ı Yatırımcıları Kaldıraçlı ETF’lere Yöneltti

Bitcoin’in yarılanması sonrası boğa koşusu beklentisiyle, Bitcoin ile ilişkili varlıklar, 2X BTC kaldıraçlı ETF’ler gibi yatırımcılar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Bitcoin yarılanması yaklaşırken, yatırımcılar Bitcoin konusunda iyimser. Yarılanma sonrasında olası bir boğa koşusu beklentisi, yatırımcıların Bitcoin ile ilişkili varlıkları biriktirmesine neden oldu. Bu varlıklardan biri de 2X BTC kaldıraçlı ETF’ler.

Bitcoin Kaldıraçlı ETF’leri Popülerlik Kazanıyor

Forbes’a göre, kaldıraçlı ve ters ETF’lere odaklanan Florida, Palm Beach Gardens merkezli bir borsa yatırım fonu (ETF) ihraççısı olan Volatility Shares, 2019 yılında 2X Bitcoin Strateji ETF’si (BITX) piyasaya sürdü. Son haftalarda, Chicago Mercantile Exchange’de (CME) en büyük Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi sahibi haline geldi.

Şu anda kendi türünün en büyüğü olan bu Bitcoin vadeli işlem ETF’si, ilk çeyrekte %135 getiri sağladı, bu da spot Bitcoin ETF’lerinin iki katından fazla.

Yatırımcılar Yarılanma Öncesinde Varlıkları Biriktiriyor

Yüksek beklentilerle beklenen Bitcoin yarılanması yaklaşırken, yatırımcılar BTC varlıklarını biriktirmeye başladı. Bunun en iyi örneği, Marathon Digital’ın cüzdanlarının yakın zamanda keşfedilmesi.

23 adresi ve 1,1 milyar doların üzerinde Bitcoin içeren Marathon Digital’ın cüzdanları, 2023 yılında 12.85K Bitcoin madenciliği yaparak 387,5 milyon dolar gelir elde etti. Bitcoin yarılanmasından önce, Marathon Cüzdanının keşfi, BTC ETF’lerine olan ilginin önemli ölçüde artmasıyla aynı zamana denk geldi.

Bitcoin ETF Hype’ı Yarılanma Öncesinde Arttı

Yarılanmadan hemen önceki dönemde BTC ETF’lerine girişlerde yaşanan artış, BTC yatırımcılarının muhtemelen yaklaşan kod yükseltmesine hazırlık olarak kripto parayı biriktirdiğini gösteriyor. Yarılanma sonrasında boğa koşusu bekleyen yatırımcılar, BTC profillerini güçlü tutuyor.

Piyasa oyuncularının Bitcoin’i biriktirmesinin ve BTC ETF’leri için baskı yapmasının temel nedeni, yaklaşan yarılanma. Son piyasa oynaklığına rağmen, Bitcoin balinaları (büyük yatırımcılar) aktif olarak önemli miktarlarda kripto para birimi satın alıyor. Geçmiş Bitcoin yarılanmaları, kod yükseltmesinden sonra arz ve talebin tipik olarak dengesiz hale geldiğini gösteriyor. Bu dinamik, artan talep ve fiyat ile birlikte genellikle Bitcoin boğa koşusunun önünü açıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir