Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.072
% 2.03
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.072
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Binance, Bir Kuruluşa İhtarname Gönderdi!

Binance, Bir Kuruluşa İhtarname Gönderdi!

Kripto para borsası Binance, son zamanlarda birçok ülkede yasal sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır. Bununla ilgili olarak Changpeng Zhao, dolandırıcı bir kuruluş olan Binance Nigeria Limited’in Nijerya’da yasadışı faaliyetleri hakkında bir durdurma ve vazgeçme bildirimi gönderdiğini duyurdu. Nijerya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bu kuruluşun yasadışı faaliyetlerine dair bir uyarı yayınladı.

Popüler borsa, SEC’in uyarısında bahsi geçen Binance Nigeria Limited ile hiçbir bağlantısı olmadığını açıkladı. Şirket, Nijerya SEC ile işbirliği yapacaklarını ve açıklık taleplerine yanıt vereceklerini belirtti.

Ancak, Binance aynı zamanda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan bir dava ile karşı karşıyadır. SEC, Binance ve CEO Changpeng Zhao’ya karşı 13 suçlama ile dava açmıştır. Bu suçlamalar arasında kayıtsız bir borsa, komisyoncu-bayi ve takas kurumu olarak faaliyet göstermek, ticaret kontrollerini yanlış beyan etmek gibi iddialar yer almaktadır. Ayrıca SEC, popüler borsa ve Zhao’nun ABD’li müşterilerden 11,6 milyar dolar kazandığı halde bir borsa, komisyoncu-bayi veya takas kurumu olarak kayıt yaptırmadıklarını belirtmiştir.

Son gelişmeler arasında, ABD Yargıcı Amy Berman Jackson’ın Binance.US, Binance ve ABD SEC arasındaki anlaşmayı onayladığı belirtilmektedir. Bu anlaşma, Binance.US’nin tüm varlıklarının dondurulmasını amaçlamaktadır.

Binance, dünya genelinde yaklaşık 100 ülkede faaliyet göstermektedir ve merkezi Cayman Adaları, George Town’da bulunmaktadır. Şirket, 2019 yılında Seyşeller’in Mahe kentinde bir yan kuruluşunu tescil ettirmiştir.

Bu gelişmeler, Binance’in Nijerya’da faaliyet gösteren dolandırıcı bir kuruluşla hiçbir bağlantısı olmadığını iddia etmesine rağmen, şirketin yasal sorunlarla karşı karşıya olduğunu ve dünya genelindeki düzenleyici kurumlarla mücadele ettiğini göstermektedir. Bu durum, Binance’in itibarını ve kripto para endüstrisindeki güvenilirliğini korumak için bu sorunları ele alması gerektiğini göstermektedir.

Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür içerikler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir