Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.358
% 1.82
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.358
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Alchemy Pay Nedir? Nasıl Çalışır?

Alchemy Pay Nedir? Nasıl Çalışır?

Teklonojinin gelişmesiyle birlikte merkezi para sistemleri artık döneme ayak uyduramamaya başladı. Bugün sizlerle E-ticaret ile birlikte ortaya çıkan alışveriş çılgınlığı için alternatif bir çözüm sunan Alchemy Pay Nedir? Nasıl Çalışır? sorusunu cevaplandırmaya çalışacağız.

Alchemy Pay Nedir?


Alchemy Pay, E-ticaret ödeme hizmetlerinde kullanıcıların yaşadığı sorunları çözmek amacıyla oluşmuş blok zincir temelli Ödeme ağıdır. 2018 yılında Nikil Viswanathan ve Hoe Lau tarafından Singapur merkezli olarak kurulmuştur. Projenin amacı ACH Tokeni ile desteklenen hibrik bir kripto-fiat ödeme altyapısı oluşturmaktır.

Proje 4 ana başlıktan oluşur. Bunlar sırasıyla; Ödeme, , Defi ve Trust’tır. Fiat ve Kripto para ekosistemlerinden katılan kullanıcılar, platform içerisinde merkeziyetsiz akıllı sözleşmeler, ölçeklendirme çözümleri, zicirler içi analiz ve Defi ürünleri sunar. Ekosistem Coin veya Tokenler ile işlem yapma, zincirler ve eşler arası ödeme gibi hizmetleri hem zincir hem kripto alanında hemde fiat para birimleriyle gerçekleştirmeyi amaçlamıştır. 

Dikkatinizi çekebilir: Defi nedir? Defi’nin avantajları nelerdir?

Alchemy Pay Nasıl Çalışır?


ACH Tokeni projenin tokedir. ACH Token ile projenin ekosistemi içineki birçok aktiviteyi yapabilirsiniz. Tokenin en önemli işlevi rehin vermektir. Alchemy Pay’in hizmetlerine erişmek isteyen tüccarlar ve yatırımcılar öngörülen işlem hacimleriyle orantılı olarak ACH satın almalı ve rehini vermelidir. Rehin verilen ACH Tokenleri tüccarlar ve yatırımcıların Alchemy Pay kullanımı iptal etmesi üzerine iade edilebilir. Bu rehin sistemi ACH tokenine somut bir değer sağlarken, aynı zamanda dürüst bir şekilde davranan kişiler için teşvik edici ödüller verir. 

Bunların yanı sıra proje, ödeme sistemiyle birlikte fiat para birimleriyle tüm dünyadaki kartları ve mobil cüzdanları kripto para ödeme seçeneği sunmaya çalışır.

ACH Coin Nedir?


ACH Coin, Ethereum blok zincirinde bulunan bir ERC-20 tokenidir. Coin projenin içinde bulunan kripto-fiat hibrit ekosisteminde kilit rol alır. Token taahüt edilebilir, ödüllendirilebilir, stake edilebilir ve ücrett olarak ödenebilir. Ayrıca ACH Tokeni sahiplerine önemli iş kararları ve protokol içindeki değişikler konusunda da oy kullanma hakkı verir.

Alchemy Pay (ACH) Kullanım Alanları Neler?


Projenin yapısına bakıldığında kullanım alanları ise kısaca şu şekildedir;

  • İşlem ücretleri,
  • Ağ kullanımı için ödüller
  • İşlem maliyetlerinin düşürülmesi
  • İşe alım sürecinde iş ortakları tarafından verilen taahhütler için kullanılır.

Alchemy Ekosistemi

Alchemy Pay ve Teknolojisi


Ödemeleri hızlı bir şekilde gerçekleştirmeyi amaçlayan proje, tekli ödeme kanalları ile birden fazla ödeme alıyor. Çoklu ödeme işlemleri için PullPay kullanan proje, kullandığı yöntemle beraber kullanıcılarına ödemeler için taksitlendirme imkanı sunuyor. Ayrıca proje, kullanıcıların ödeme sırasına güvenliği için yapay zekaya dayanan algoritmalar kullanır. Kullandığı yapay zekayla birlikte proje, büyük fiyat dalgalarını önlemeyi amaçlamıştır.

Ödeme Kanalları


  • Visa
  • Mastercard
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Discover

Gibi ödeme kanalları bulunur. Daha fazla bilgi için buraya Tıklayın.

Partnerler


  • Shopify
  • Arcadier
  • Pricerite
  • Lawson
  • Shoppy
  • Aldo

Gibi firmalar Alchemy Pay’in partnerleri arasındadır.

Takım Üyeleri


Alchemy Pay Takım

Alchemy Pay Tokenomik


Alchemy Pay ACH Tokenomik


Kategori Yüzde Toplam
Alchemy Pay Ekibi 18% 1.800.000.000 ACH
Özel Plasman / IEO 18% 1.800.000.000 ACH
Ekosistem Teşvikleri 5% 500.000.000 ACH
Danışmanlık Ücretleri 2% 200.000.000 ACH
Ağ Hareketliliği 6% 600.000.000 ACH
Madencilik (Ödeme) 40% 4.000.000.000 ACH
Madencilik (Fin-Eko) 11% 1.100.000.000 ACH

Token İstatislikleri


CoinmarketCap verilerine göre ACH Tokeninin maksimum arzı 10,000,000,000 adettir. Projenin yazının yazıldığı tarihte 143,264,305 dolar piyasa değeri vardır. Dolaşımdaki ACH Tokeni adeti ise 6,194,928,003 ACH’dır.

ACH’ı Nasıl alabilirim?


ACH tokeni, BinanceGate ioBitget ve MEXC gibi borsalarda listeli durumdadır. Borsaların üstüne tıklayarak indirimli kayıt linklerimizden kayıt olup ömür boyu alım-satım işlemlerinde komisyon indirimlerine sahip olabilirsiniz.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir