Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.305
% 1.07
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.305
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Hong Kong Borsası, Blockchain Tabanlı Ödeme Platformu Başlatacak

Hong Kong Borsası

Hong Kong Exchanges and Clearing Limited (HKEX), blockchain tabanlı bir ödeme platformu başlatacağını duyurdu.

Hong Kong Borsası HKEX yaptığı açıklama da, takas işlemlerinde verimliliği ve güvenirliği artırmak için Synapse adında ödeme platformunu başlatacak. Platformun 9 Ekim’de başlatılması planlanıyor. Platform, uluslararası yatırımcıların Hong Kong üzerinden yönlendirme ile 1.000’den fazla Çin hissesine erişmelerini sağlayan HKEX kanalı olan Stock Connect‘e entegre edilmesi planlanıyor.

HKEX Synapse, ardışık süreçleri ortadan kaldırarak tüm piyasa katılımcıları için işlem sürecinin gerçek zamanlı görünürlüğü ve bilgi sağlama imkanı sunacak.

HKEX Grubu Gelişen İşletmeler ve FIC Başkanı Glenda So, “Çin Anakarası hisse senedi piyasalarına uluslararası katılım için büyümenin bir sonraki aşamasını destekleyecek olan Stock Connect altyapımıza önemli bir iyileştirme olan HKEX Synapse’i piyasaya sürmekten mutluluk duyuyoruz. Teknolojiyle güçlendirilmiş bu platform, yalnızca ticaret sonrası verimliliği artırmakla kalmayacak, aynı zamanda zamanla hem pazar büyümesini hem de yatırımcı büyüme stratejilerini destekleyerek daha iyi, daha güçlü bir ekosistem oluşturacaktır. Synapse’i pazarımıza tanıtmaktan büyük gurur duyuyoruz ve gelecekte pazarlarımıza ve müşterilerimize fayda sağlayacak yeni teknolojileri benimsemeye devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Hong Kong Borsası bir çok kripto şirketine Hong Kong da hizmet verebilmeleri için lisans vermişti. En son lisans alan HashKey ve OSL şirketlerine lisans vermişti. OKX ise Hong Kong sanal varlık hizmet sağlayıcısı lisansı (VASP) almak üzere olduğunu açıklamıştı. Hong Kong merkezli CMCC Global, Asyalı blockchain start-up’larına destek sağlamayı amaçlayan yeni bir fon olan Titan Fonu için 100 milyon ABD doları topladı. Bu da bize Hong Kong da kripto sektörünün hızla büyüdüğünü gösteriyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir