Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.307
% 0.34
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.307
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Hollanda, Tornado Cash Geliştiricisini Tutukladı

Hollanda, şüpheli Tornado Cash şüphelisini Amsterdam’da tutukladığını duyurdu.

Hollanda’nın Mali Bilgi ve Soruşturma Servisi (FIOD) tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD hükümetince yaptırım uygulanan Tornado Cash protokolüne dahil olduğundan şüphelenilen 29 yaşındaki bir geliştiriciyi Cuma günü Amsterdam’da yerel saat 11.30’da tutuklandı.

Tornado Cash Geliştiricisi Yargı Karşısında

Tornado Cash, Ethereum tabanlı kullanıcıların kripto varlıklarını aktarırken anonim olmasını sağlayan bir kripto karıştırma hizmetidir. Tornado Cash’e, geçtiğimiz günlerde ABD Hükümeti tarafından suçlulara kara para aklamada yardım etmesinden dolayı yaptırım uygulandı.

FIOD, Tornado’nun kara para aklamaya yardım etmesi iddiaları üzerine şüpheliler hakkında Haziran ayında soruşturmalara başladı. Mali Bilgi ve Soruşturma Servisi FIOD, bugün yaptığı açıklamada şüphelinin Cuma günü Hollanda yerel saati ile 11.30’da Den Bosch’ta bir sorgu yargıcının karşısına çıkarıldığını aktardı.

FIO ayrıca, birden fazla şüphelinin tutuklanması iddiasının doğruluğunu da inkar etmedi. Şüpheliler, ciddi dolandırıcılık, çevre suçları ve malvarlığına el koyma suçlarıyla yargılanıyorlar ve bu soruşturmayı Cumhuriyet Savcılığı yürütüyor. FIOD ayrıca kara para aklamayı kolaylaştıran merkeziyetsiz kuruluşlara (DAO’lar) “daha fazla dikkat” ettiklerini de açıkladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir