Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.767
% 0.94
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.767
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Kripto Girişimcisi, Bu 10 Altcoin ile Yatırımcıları Dolandırdı!

Machi Big Brother olarak da bilinen Jeff Huang, 24.2 milyon dolara eşdeğer olan 22.000 ETH hırsızlığı ve ondan fazla başarısız altcoin projesiyle yatırımcıları dolandırdığı iddia edilmekte.

Teknoloji girişimcisi ve Bored Ape Yacht Club NFT’lerinin en büyük sahiplerinden biri olan Jeffrey Huang’ın 2018’de hazine yönetim hizmeti şirketi Formosa Financial’dan 22.000 Ethereum’u (ETH) üzerine aldığı iddia edilmekte.

“Machi Big Brother” olarakbilinen Tayvanlı-Amerikalı iş insanın, takip eden dört yılı “ondan fazla başarısız pump ve dump tokenı ve NFT projesi” ile yatırımcıları dolandırdığı iddia edilmekte. Söz konusu makale aynı zamanda kripto alanındaki geçmişine, bağlantılı olduğu projeleri kanıtlayacak kanıtlara ışık tutuyor.

Çevrimiçi takma adı “Machi Big Brother” tarafından bilinen Tayvanlı-Amerikalı işadamının, takip eden dört yılı “ondan fazla başarısız pompa ve damper jetonu ve NFT projesi” işlettiği iddia ediliyor. Makale aynı zamanda kripto alanındaki geçmişine, bağlantılı olduğu projelere ve insanlara ve ayrıca gölgeli anlaşmaları kanıtlayacak kanıtlara ışık tutmakta.

Huang, müzik endüstrisinde başlamasına rağmen, söz konusu makaleye göre, 2015 yılında Asya’daki en popüler canlı akış uygulamalarından biri haline gelen 17 Media’yı (M17) kurarak teknoloji alanına geçiş yaptı.

İşte 10 Altcoin Projesi

Mithril

Huang, kripto alanına 2017 yılında, uzun bir başarısız altcoin projeleri listesindeki Mithril’in (MITH) lansmanına katıldı. Mithril, kullanıcıları yerel MITH tokeni ile ödüllendiren merkeziyetsiz bir sosyal medya sitesiydi.

Proje, Şubat 2018’de 60 bin ETH (51,6 milyon $) topladı ve arzın %30’u özel bir satışla satıldı. Bu altcoinler, Token Üretim Etkinliğine (TGE) kadar bir süreliğine kilitlendi.

formoza

Formosa Financial (FMF), blockchain şirketleri için bir hazine yönetim platformudur. Melek yatırım turunda 22.000 ETH, ardından özel bir yatırım turunda 22.000 ETH daha toplandı. Yatırımcılar arasında Binance, Block One, Mithril/Jeffrey Huang ve daha birçok altcoin capitali katıldı.

Machi X

Jeff Huang ve Leo Cheng, Machi X’i Ekim 2018’de kurdu. Bu, fikri mülkiyet hakları için bir sosyal pazar yeridir. Huang’ın önceki projesi Mithril ve Formosa olayı nedeniyle fon bulmakta zorlandı. Bir yıl sonra, Formosa yatırımcılarına 22.000 ETH’nin üzerine geçirilmesi üzerine ortaya çıktı.

Cream Finance

2020’de Jeff ve Leo Cheng, Compound Finance’in (COMP) bir çatalı olan Cream Finance’i (CREAM) kurdu. Açıklardan yararlanma yoluyla projeden 192 milyon dolardan fazla çalındı.

Wifey Finance

Wifey Finance, “anonim” bir ekip tarafından başlatıldı.

Swag Finance

Ekim 2020’de yetişkin eğlence web sitesi Swag.live kuruldu. Cream Finance, Swag’ı teminat olarak listelendi. Ardından listeleme hakkında bilgi eksikliği Crypto Twitter’da çok fazla tepkiye neden oldu. Birkaç hafta sonra ise Cream’den kaldırıldı.

Mith Cash

Basis Cash (BAC) protokolünün bir çatalı (algoritmik bir stabilcoin) olan Mith Cash, Huang’ın danışman olduğu “anonim” bir ekip tarafından 30 Aralık 2020’de kuruldu. Mith Cash, piyasaya sürülmesinden sadece birkaç gün sonra 1 milyar TVL’ye yükseldi. Ancak token sahipleri ödüllerini nakde çevirdikçe sert bir şekilde çöktü.

Typhoon Cash

Typhoon Cash, Tornado Cash’in (TORN) bir çatalı olarak piyasaya sürüldü. Projenin anonim bir ekibi vardı. Ama arkasında Huang ve ortaklarının olduğuna inanılıyordu. Proje, protokole başladıktan sadece haftalar sonra çöktü.

MUD Games

Huang, başka bir popüler ganimet tabanlı oyunun bir çatalı olan Heroes of Evermore’u piyasaya sürdü. Projenin anonim bir ekip tarafından oluşuyordu. Proje, 533,92 ETH’den fazla kar elde etti. Ardından ekip üyelerinin en nadir NFT’leri gizlice bastığı ortaya çıktı ve proje kapatıldı.

Squid DAO

Squid DAO, “anonim” bir ekip tarafından Olympus DAO’nun (OHM) bir çatalı olarak piyasaya sürüldü. Huang, projeyi bu 2022 yılının Ocak ayında kapattı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir