Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$64.013
% 1.46
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 64.013
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Haftanın Altın Grafiği Çıktı: İşte Beklenen Seviyeler!

Yeni bir haftaya girerken yatırımcılar, altın fiyatının sıradaki hamlelerini merak ediyor. Altın, hafta sonu Rusya-Ukrayna’ya yönelik endişelerin artmasıyla değer kazandı. Peki, teknik analiz neleri gösteriyor? Analist Ross J. Burland, çeşitli grafiklerde altının hangi yöne gidebileceğini gösteriyor. coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

Altın fiyatında boğalar dizginleri eline aldı

Analistin geçen haftaki analizine göre boğalar, yüzde 38.2’lik Fibonacci geri çekilme seviyesini alıyordu, ancak şu anda bu oran yüzde 61.8’e yükselmiş durumda. Burland’e göre fiyat, başlangıçta M-formasyonunun boyun çizgisine uyarken, ardından boğaların kontrolü ele geçirmesiyle Cuma günü taze bir yüksek seviye elde edildi.

Analistin analizinden önce sunduğu altın grafiği

ABD, vatandaşlarını Rus işgali riskleri nedeniyle 48 saat içinde Ukrayna’yı terk etmeleri konusunda uyardığı için New York oturumunun sonlarında riskten kaçınma arttı. Bu, Wall Street’i ters köşeye çekti ve ABD 10 yıllık Hazine tahvil getirilerini yüzde 2,061’den günlük desteğin altına düşerek oturumun en düşük seviyesi olan yüzde 1,915’e gönderdi. Dolar, 96 seviyelerindeki bölgede yer aldı, yani ABD Doları Endeksi pozitif bölgede kaldı. Bununla birlikte, “güvenli liman” cazibesi nedeniyle altın alıcıları ortaya çıktı. Bu durumda analist, aşağıdaki grafiklere işaret ederek yukarıdan aşağıya bir analizde geçmiş ve olası fiyat hareketlerini gösteriyor.

Altının haftalık ve günlük grafiğinde görülen seviyeler hangileri?

Ross J. Burland’e göre altının fiyatı, haftanın analizde vurgulanan seviyelere uyuyor ve şimdi, bir kırılmaya karşı son savunma olarak 1.880 dolar ile genel dirence bağlı kalması bekleniyor.

Altının haftalık grafiği

Ancak düşüş yönüne bakıldığında analist, haftalık kapanışa kadar altında düşüş bekleyenlerin ortaya çıkmayacağını düşünüyor. Eğer ayılar kontrolü ele geçirmeyi başarırsa, 1.850 dolar ile 1.840 dolar arasındaki yüzde 38.2 oranı ve yüzde 50 ortalama geri dönüş seviyeleri, 1.830 dolarlık düşük seviyeleri koruyor. Ancak analiste göre ayılar, aşağıda haftalık kapanışa kadar belirli seviyelerin dışına çıkmayacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir