Kriptolar:
29757
Bitcoin:
$67.077
% 0.22
BTC Dominasyonu:
%54.3
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 0.29
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 67.077
BTC Dominasyonu:
% 54.3
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Güney Kore Kripto Bağışını Yasakladı!

Güney Kore vatandaşları

Güney Kore bağış yasalarını güncelledi ancak kripto para birimi kabul edilebilir varlıklar listesinden çıkarıldı. Naver gibi teknoloji devlerinin büyük mağaza hediye çekleri, hisse senetleri ve sadakat puanları bağışlanabilirken, Bitcoin gibi dijital para birimlerine izin verilmiyor.

Kamu Yönetimi Bakanlığı, “Bağış Yasası”nda yapılan değişikliklerin kripto varlıkların bağış amaçlı kullanımını kısıtladığını duyurdu. Güney Kore’de kripto para birimlerinin popülaritesine rağmen, bunların hariç tutulmasının ardındaki gerekçe belirtilmedi.

Temmuz ayında yürürlüğe girecek olan mevzuat, yerel yönetim tarafından verilen, KRW sabitli stabilcoinler ve blockchain tarafından verilen hediye kuponları ile yapılan bağışlara izin veriyor. Ancak bu, Bitcoin gibi daha yaygın olarak kullanılan kripto para birimlerini kapsamaz.

TheGivingBlock’a göre, Ocak 2024 itibarıyla dünya genelinde kripto para birimi kullanılarak 2 milyar doların üzerinde bağış yapıldı. Ancak Güney Koreli hayır kurumları kısıtlamalar nedeniyle bu pazarı kaçıracak.

Buna karşılık, Amerikan hayır kurumları dijital varlıklarla yapılan bağışları giderek daha fazla kabul ediyor. Bu, ülkeler arasındaki farklı düzenleyici ortamları ve kripto para birimlerine yönelik tutumları vurgulamaktadır.

Güney Kore, kriptoyla ilgili suçları ve mali dolandırıcılığı ele almak için kripto suçları soruşturma birimini teşvik etmek de dahil olmak üzere adımlar atıyor. Düzenleyici engeller, Güney Kore pazarına girmekte zorlanan Crypto.com gibi kripto borsalarını da etkiledi.

Nisan ayında, Güney Koreli yetkililer Crypto.com’un veri gönderiminde Kara Para Aklamayı Önleme (AML) ile ilgili sorunlar buldu ve faaliyetlerini izlemek için “acil durum yerinde inceleme” başlattı. Bu gelişmeler, Güney Kore’nin düzenleyici ortamında faaliyet gösteren kripto para birimi işletmelerinin karşılaştığı zorlukların altını çiziyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir