Kriptolar:
29757
Bitcoin:
$67.216
% 0.30
BTC Dominasyonu:
%54.3
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 0.29
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 67.216
BTC Dominasyonu:
% 54.3
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Bitfinex’te Veri Sızıntısı Yok! CTO Ardoino Sahte İddiaları Reddetti

Bitfinex

Bitfinex’in CTO’su Paolo Ardoino, daha önce şüphelenilmesine rağmen, veri tabanı sızıntısı iddialarının “sahte” olduğunu kesin bir şekilde reddetti.

Ardoino, The Block’a verdiği demeçte, “Daha önce de söylediğim gibi, Bitfinex’in kullanıcı veritabanı sızdırılmadı. Hafta sonunu tüm dahili verileri inceleyerek hiçbir ihtimali göz ardı etmemeye çalıştık. Başından beri şüphelendiğimiz gibi, iddianın sahte olduğu sonucuna vardık.”

Bitfinex‘e yönelik “sahte” veri sızıntısı iddiaları, Shinoji Research’ten Alice isimli kullanıcının, hack grubu FSociety’nin 26 Nisan’da iddia ettiği gibi Bitfinex’in büyük çaplı bir veri sızıntısına maruz kaldığını tweet etmesiyle birlikte sosyal medyada yayıldı.

Daha sonra silinen tweet, 732.000’den fazla takipçisi olan bir son dakika haber hesabı olan Walter Bloomberg tarafından da paylaşıldı. Shinoji Research’e atıfta bulunan Walter Bloomberg, Bitfinex’in 2,5 terabayt bilgi ve 400.000 kullanıcının kişisel bilgilerini içeren verilerinin hacklendiğini tweetledi.

Shinoji Research’ten Alice daha sonra hatasını düzeltti ve aceleci davrandıklarını itiraf etti. “BFX’e [Bitfinex] ait hacklenme iddiasındaki yazıyı düzenleyemediğim için kaldırdım. Görünüşe göre ‘Flocker’ adlı bir grup, diğer sızıntılardan elde ettikleri Bitfinex giriş bilgilerini bir araya getirdi. Ardından bunu büyük bir hack girişimi gibi göstermek için bir fidye talebi gibi sundular.”

Ardoino, The Block’a yaptığı açıklamada Bitfinex’in kullanıcı veritabanının sızdırılmadığını ve sözde hackerların diğer saldırılarda çalınan e-posta ve şifre listelerini yayınladıklarını yineledi. Ardoino, “Ne yazık ki birçok kullanıcı, kripto para borsaları da dahil olmak üzere birçok hizmette aynı e-posta/şifre kombinasyonlarını kullanıyor.” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir