Kriptolar:
29756
Bitcoin:
$66.947
% 1.55
BTC Dominasyonu:
%54.4
% 0.24
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 3.07
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.947
BTC Dominasyonu:
% 54.4
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Bitfinex, Hacker Grubunun Veri İhlali İddiasını Reddetti

Bitfinex

Kripto para borsası Bitfinex, hacker grubu FSOCIETY’nin veri tabanının başarılı bir şekilde ihlal edildiğini ve 22.500 müşteri e-postası ve şifresinin sızdırıldığını duyurmasının ardından bir kez daha ilgi odağı oldu. Bununla birlikte, Bitfinex’in Baş Teknoloji Sorumlusu Paolo Ardoino, bu iddiaları hızla reddederek muhtemelen sahte olduklarını söyledi.

Ardoino, hack grubunun, Bitfinex’in almadığı doğrulanabilir bilgilere sahip olmaları halinde farklı kanallar aracılığıyla fidye isteyeceğini yineledi. “Düz parolaları ve 2FA sırlarını açık metin olarak kaydetmiyoruz,” diyerek kullanıcıların borsadaki verilerinin güvenliğinin bir teyidi olarak açıkladı.

Sızdırıldığı iddia edilen kayıtlardan sadece 5000 tanesi Bitfinex kullanıcılarına aitti ve bu da Ardoino’nun verilerin diğer kriptografik ihlallerden toplanmış olabileceğini düşünmesine neden oldu. Birden fazla platformda aynı kimlik bilgilerini kullanan kullanıcıların bu tip tehditlere maruz kalabilecekleri tipik davranışlarından bahsetti.

Buna ek olarak Ardoino, FSOCIETY’nin iddialarının bir veri çıkarma hackleme aracını tanıtmak için bir pazarlama numarası olabileceğini düşünen bir güvenlik araştırmacısının görüşünü sundu. Bu strateji, aracın etkinliğini tanıtmak için başarılı hack’leri büyütmektir.

Bitfinex hala konuyu araştırırken, Ardoino herhangi bir ihlal bulunmadığını doğruladı ve kullanıcılara fonlarının hala güvende olduğunu garanti etti.

Bu doğrulanmamış ihlal, Bitfinex güvenlik sorunları zincirinin bir başka halkasıdır. Kasım 2023’te, bir müşteri destek temsilcisinin güvenliği ihlal edildiğinde küçük bir veri güvenliği olayı yaşanmış ve bu durum kullanıcıların kimlik avı saldırısına uğramasıyla sonuçlanmıştı. Bununla birlikte, Bitfinex böyle bir olayı önemli olarak değerlendirmedi.

Borsa ayrıca 2016 yılında 70 milyon dolardan fazla Bitcoin’in çalınmasına neden olan kötü bir güvenlik ihlali yaşadı ve böylece varlık güvenliğiyle ilgili sorunların devam ettiğini açıkça ortaya koydu.

Kripto para sektörü artan tehditlerle uğraşırken, Bitfinex savunmasını güçlendiriyor ve kullanıcılarını koruyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir