Kriptolar:
29756
Bitcoin:
$66.777
% 0.13
BTC Dominasyonu:
%54.4
% 0.24
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 3.07
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.777
BTC Dominasyonu:
% 54.4
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Verilere Göre Grayscale’in Bitcoin ETF’sinde Toparlanma Başladı

grayscale

Farside Investors’a göre Grayscale‘in Bitcoin ETF’si GBTC, Ocak ayındaki lansmanından bu yana yatırımcılardan ilk net yeni para akışını yaşadı. Cuma günü, önceki çıkışlardan önemli bir toparlanmaya işaret eden 63 milyon dolarlık net bir artış yaşandı.

Başlangıçta GBTC, doğrudan kripto para birimini satın almadan Bitcoin‘e ulaşmak isteyen geleneksel yatırımcıların birincil tercihiydi. Bununla birlikte, Ocak ayında bir ETF’ye dönüştürüldüğünde ve diğer dokuz spot Bitcoin ETF’sinin rekabetiyle karşı karşıya kaldığında hakimiyetine meydan okundu.

GBTC’nin pazar payı kaybına katkıda bulunan faktörlerden biri de rakiplerine kıyasla nispeten yüksek ücretleridir. Sonuç olarak, yatırımcılar fondan milyarlarca dolar çekti ve bu da Bitcoin varlıklarının 600.000’den 290.000 bitcoin’e önemli bir düşüşe yol açtı.

Bu zorluklara rağmen GBTC, 18,1 milyar dolarlık varlıkla en büyük Bitcoin ETF’lerinden biri olmaya devam ediyor. Ancak BlackRock’un iShares Bitcoin Trust (IBIT), 16,9 milyar dolarlık varlıkla GBTC’nin liderliğine yaklaşıyor. Dikkat çekici bir şekilde, IBIT Ocak ayında sıfırdan başlarken, GBTC 26 milyar doların üzerinde varlıkla başladı.

GBTC’ye son zamanlarda yaşanan akış, yatırımcıların fona yönelik duyarlılığında potansiyel bir değişime işaret ediyor ancak bu eğilimin önümüzdeki aylarda devam edip etmeyeceğini henüz bilmiyoruz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir