Kriptolar:
29756
Bitcoin:
$66.877
% 0.23
BTC Dominasyonu:
%54.4
% 0.24
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 3.07
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.877
BTC Dominasyonu:
% 54.4
Piyasa Değeri:
$2.43 T

İflas Etmiş Cred’in Üç Yöneticisinin Davasında Yeni Gelişme

Mahkeme Ripple Davasında SEC'in İtirazını Reddetti!

Artık feshedilmiş olan kripto kredi kuruluşu Cred’in üç eski yöneticisi, elektronik dolandırıcılık, elektronik dolandırıcılık ve yasa dışı amaçlarla finansal işlemlerde bulunmak için komplo kurmak suçlamalarıyla suçlandı. Cred’in eski kilit isimlerinden Daniel Schatt, Joseph Podulka ve James Alexander, Kaliforniya’nın Kuzey Bölgesindeki ABD Savcılığı tarafından suçlandı. Schatt ve Podulka tutuklandı ve aynı gün San Francisco’da mahkemeye çıkarıldı.

Cred, belirli kurumsal fonların yönetimindeki usulsüzlükleri gerekçe göstererek Kasım 2020’de iflas başvurusunda bulundu. Şirketin yükümlülüklerinin 100 milyon dolar ile 500 milyon dolar arasında olduğu, varlıklarının ise 100 milyon doların altında olduğu tahmin ediliyor. Yeniden yapılanma planı daha sonra federal bir yargıç tarafından onaylandı.

Celsius ve Voyager gibi diğer başarısız kripto borç verme şirketlerine benzer şekilde Cred, yatırımcılara pazar lideri faiz oranları vaat eden “CredEarn” adlı bir borç verme programı sundu. Ancak şirket, alacaklılarına borcunu ödemek için yeterli parası olmadığı için iflas başvurusunda bulundu. Mevduat sahipleri, çöktüğünde Cred’e 100 milyon doların üzerinde kripto varlığını emanet etmişti.

İddianamede, sanıkların, bu getirileri ödemek için gereken fon yatırımlarının Çinli oyunculara teminatsız mikro krediler veren tek bir şirket tarafından üretildiğini açıklamadan, kripto para birimine önemli getiriler vaat ederek müşterileri yanılttıkları iddia ediliyor. ABD Adalet Bakanlığı’na göre Cred, ne teminatlandırılan ne de garanti edilen kredilerle meşguldü ve riskten korunma stratejisi volatiliteye karşı koruma sağlamadı.

Cred Liquidation Trust’ı temsil eden avukatlar, ABD’deki ilk büyük kripto iflas davasından sorumlu kilit yöneticilerin suçlanmasına yol açan DOJ ve FBI’ın çabaları için şükranlarını dile getirdi.

İflas başvurusunda Cred’in çöküşünden dışarıdan bir yatırım yöneticisi olan Quantcoin sorumlu tutuldu, ancak daha sonra kaybedilen müşteri fonlarının çoğunun, borçlarını geri ödeyemeyen Çinli mikro kredi kuruluşu MoKredit’e ödünç verildiği ortaya çıktı. Cred’in, kripto borsası Uphold aracılığıyla kullanıcıları CredEarn programına yönlendirdiği ve müşterileri programın güvenliği konusunda yanılttığı iddia ediliyor.

Uphold iddiaları yalanladı ve Schatt’ın kendi isteği dışında yönetim kurulundan çıkarıldığını belirtti. Cred Tasfiye Vakfı’nın Uphold’a karşı açtığı dava reddedilirken, Cred’in alacaklılarının Uphold’a karşı açtığı toplu dava hala beklemede.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir