Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.269
% 0.99
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.269
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Güney Kıbrıs, Kripto Borsalarına Yeni Şart Getiriyor

güney kıbrıs

Güney Kıbrıs Hükümeti, kripto para aracılığı ile yapılan kara para aklama olaylarından dolayı mevcut yasada değişikliğe gitmek istiyor.


▪️ Güney Kıbrıs Hükümeti tarafından önerilen bu değişikliğe göre, kripto varlık ticareti yapan şirketler de dahil olmak üzere CSP’ler olarak bilinen kripto para hizmet sağlayıcıları, Güney Kıbrıs Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (CySEC) kaydolmak zorunda olacaklar.

▪️ Yeni düzenlemeleri içeren bu yasa teklifi, Güney Kıbrıs Barolar Birliği’nin eleştirilerine yol açtı. Barolar Birliği, diğer AB üyesi ülkelerde zaten kayıtlı olan kripto para hizmet sağlayıcılarının Güney Kıbrıs’ta neden tekrar kaydolmaları gerektiğini sorguladı.

▪️ Ayrıca, kripto para hizmet sağlayıcılarına müşteri ve işlem bilgilerini paylaşmayı gerektiren “Seyahat Kuralı”nın yasaya dahil edilmesini önerdiler.

▪️ Eğer kripto sağlayıcıları bu kurala uymazsa, 350 bin euro’ya kadar para cezası ve beş yıla kadar hapis cezası ya da her ikisi de dahil olmak üzere ciddi sonuçlar doğurabileceği de belirtildi.

▪️ Bu ülke, kripto paralar hakkında kurallar koyan tek ülke değil, Fransa ve İrlanda gibi diğer ülkeler de çeşitli yaptırımlarla birlikte hapis cezası ve önemli para cezaları gibi düzenlemeler getirmişti.

▪️ Devletler, teknolojik gelişmelere ayak uydurabilmek ve finansal istikrarı sağlamak adına kripto paraları düzenleme yasalarını sürekli olarak gözden geçiriyor ve güncelliyor. Bu süreç, kripto paraların gelecekte finansal sistemlerdeki rolünü şekillendirmede önemli bir faktör olarak kabul ediliyor.

▪️ Bu yasalar, kripto para yatırımcıları tarafından kısa vadeli perspektiften bakıldığında hoş karşılanmayabilir fakat uzun vadede değerlendirildiğinde kripto para yatırımcıları için son derece kritik öneme sahiptir.


Buraya Tıklayarak Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmeyi Unutmayın!


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir