Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.053
% 1.94
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.053
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

GPT-5 Geliyor Mu? Kriptoya Etkisi Ne Olur?

GPT-5 diğer benzer modeller gibi bir yapay zeka dil modelidir. Fakat burada kendisinden önceki modellere uygun hangi yeni özellikleri barındıracağı veya nasıl çalışacağı hakkında herhango bir bilgi mevcut değildir. Open AI şirketinin kurucusu Sam Altman konuyla ilgili bazı açıklamalar yapmıştı. Fakat kendisi konuşmalarında yeni bir modelin gelmeyeceğini belirtmişti. Bu yüzden hatta şirketin planlarında büyük çaplı değişiklikler de yapılmıştı.

Dikkatinizi çekebilir: FTX Dava Açtı!

Fakat ABŞ Patent ve Ticari Emirler İdaresi tarafında yayınlanan rapora göz attığımızda burada Open AI şirketi yeni bir patent almak için başvurduğunu görebiliyoruz. Dosyada şirketin OPAI017US seri numarası ile başvurduğu da görülmektedir.

Kaynak: USPT Report

Onayın hala gelmediği ve bekleme durumunda olması önemli bir husustur. Bu durumun daha yeni olması ve muhtemel inceleme veya bazı hukuki aşamaları atlatması gerektiğinden kaynaklıdır. GPT-5 Modeli üzerine patent alması için OpenAI şirketi haberin yazılmasından yaklaşık 3 hafta önce başvurusunu yaptı.

Kriptoya Etkisi Ne Olur?

Bildiğimiz üzere Yapay Zeka megatrendi kripto para alanına da geldi. Hatta bu alanda olan kripto paralar büyük bir hype yakalayarak yükselişe geçtiler. Tüm bunların nedeni ChatGPT ve OpenAI şirketinin GPT 3, 3.5 ve 4 modellerini duyurması olmuştur. Trend bununla birlikte daha da hızlanarak devam etti. Eğer GPT-5 duyurusu gelirse, muhtemelen bu dil modeli yapay zekanın özelliklerine yeni bir boyut sağlayacaktır.

Bu durumda gerçekten yapay zeka alanında iş yapan ve sektöre liderlik eden coinlerin takip alınması mühimdir. Eğer bunlarla ilgili herhangi bir fikriniz mevcut değilse, sizler için Para Muhendisi YouTube kanalında konuya dair içerik mevcuttur. Fikir edinmeniz ve yeni bir Yapay Zeka Boğasına hazırlanmanız açısından bu videoyu izlemenizi tavsiye ederiz.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir