Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.621
% 3.98
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.621
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Celo (CELO) Nedir? Ne işe yarar?

celo nedir

Celo akıllı telefon kullanıcılarının arasında kripto ticaretini ve ödemeleri benimsenmesini artırmayı hedefleyen bir blockchain projesidir. Platform telefon numarasının 6 hanesini özel bir şifreye dönüştürerek kripto ticareti yapmasına izin verir. Ayrıca, kullandığımız akıllı telefonlar arasında yüksek hızlı bir bağlantı kurmayı amaçlayarak dakikalar içerisinde transfer işlemini tamamlanması üzerine çalışıyor.

Ayrıca projenin kendine ait olan iki coini bulunmakta bunlardan biri Celo, bir diğeri ise cUsd olarak bilinen stablecoindir.

Celo Coin Nedir?

Celo projeye ait olan kendi yerel ve yönetişim tokenidir. Böylelikle token sahipleri proje için alınacak kararlarda varlıkları ile beraber oy kullanma hakkına sahip olur. Bu da platformun daha da merkeziyetsiz altyapı oluşturmasını sağlar.

Celo Coin Kullanım Alanları

Platforma kayıt olan kullanıcılar işlemlerini yapmak için alınan ücreti bu coin ile rahatlıkla ödeyebilir. Kullanıcılar platforma ait olan stablecoinler ile ya da borsa tarafından CELO satın alıp sitede stake ederek avantajlı ödüllerden faydalanabilir.

Avantajları Nelerdir?

  • Sınır ötesi kripto para transferlerini dakikalar içerisinde yüksek hızla göndermeyi sağlar.
  • Platforma CELO token kilitleyerek özel avantajlardan faydalanabilirsiniz.

Dezavantajları Nelerdir?

  • Çevrimiçi cüzdan kullanımından dolayı siber saldırı ihtimali yüksek fakat donanım cüzdanı kullanılarak bu sorun çözülebilir.

Nasıl Çalışır?

Ağ platformu 3 adet katkıda bulunarak çalışır:

Hafif İstemciler: Mobil üzerinde çalışan Celo Network uygulamaları.

Doğrulayıcı Node’ler: Ağ’ın fikir birliği mekanizmasında çalışan işlemleri doğrulayan ve yeni bloklar üreten bilgisayarlar.

Tam Node’ler: Doğrulayıcı düğümleri ve mobil cüzdanlar arasında köprü görevi gören bilgisayarlar.

Celo Ne Zaman Kuruldu? Ekibi Kimdir?

Proje, 2017 yılında web barındırma firması GoDaddy’de yönetici olan Rene Reinsberg ve Marek Olszewski ile MIT profesörü ve Google yöneticisi Sep Kamvar ve Marek Olszewski tarafından ortaklaşa kuruldu.

2018 ve 2020 yılları arasında coin satışlarında ve de dünyanın en büyük risk sermayesi yatırımcılarından büyük bir yatırım topladı.

Token Ekonomisi

Token’in toplam arzı 1 Milyar olarak belirlemiştir. Şuan ise 505,09 Mln token dolaşımda bulunmaktadır. Ayrıca 246,42M $ piyasa değerine sahip ve piyasa değeri sıralamasında 118. sırada bulunmakta.

Aşağıda ise Tokenomiks verileri yer almakta.

Celo

Staking ve Doğrulayıcı Ödülleri %30

Topluluk Hibesi %19.5

Protokole Katkıda Bulunanlar %18.5

Lansman Öncesi Satış %12.5

İlk Rezerv %12

Operasyonel Hibeler %7.5

Celo’nun Geleceği

İnsanlar artık para transferlerini kolay bir şekilde yapmak için kripto paraları tercih ediyor ve projenin teknolojisi bu alana hitap ettiği için insanların ilerde telefon üzerinden hızlı para transferleri için Celo’nun kullanımı artabilir.

Son zamanlarda proje, ekosistemi güçlendirmek için dev adımlar atıyor. Daha fazlası için,

Celo Blockchain İçin Dev Adım!

CELO Nereden Alınır?

Son olarak CELO’yu Binance borsasından satın alabilirsiniz. Binance borsasına kaydınız yoksa %20 komisyon buraya tıklayıp kayıt olabilirsiniz. Ayrıca komisyon indirimi ve bir çok fırsattan faydalanmaya başlayabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir