Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.128
% 1.94
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.128
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Genesis, İflas Mahkemesinden GBTC Satışı İçin Onay İstedi

İflas eden kripto kredi kuruluşu Genesis Global Capital, New York Güney Bölgesi’ndeki ABD İflas Mahkemesi’ne yaklaşık 1,6 milyar dolarlık emanet varlığını satma izni almak için yeni bir dava açtı.

Yapılan başvuruya göre, Digital Currency Group’un bir yan kuruluşu olan Genesis’in sahip olduğu varlıklar arasında yaklaşık 1,4 milyar dolar değerinde Grayscale Bitcoin Trust hisseleri, yaklaşık 165 milyon dolar, Grayscale Ethereum Trust hisseleri ve yaklaşık 38 dolar değerinde Grayscale Ethereum Classic Trust hisseleri bulunuyor.

Şirket bununla beraber, satış talebinin iflas mahkemesinin 8 Şubat Perşembe günü yapılacak bir sonraki duruşmasında görülebilmesi için verilen sürelerin kısaltılması yönünde bir talepte bulundu.

Bahsi geçen GBTC hisseleri, Genesis’in Gemini Earn programı kapsamında Gemini’ye devrettiği ilk teminatı ve Three Arrows Capital’in iflası yoluyla elde edilen bazı hisseleri oluşturuyordu.

Şirket bununla beraber Gemini’ye rehin verilen ancak asla devredilmeyen 31.180.804 ek hisseyi (yaklaşık 1,2 milyar dolar değerinde) yasal olarak talep etmeye çalışıyor; hisselerin mülkiyeti şu anda mahkeme önünde çözülmemiş bir konudur.

Gemini, web sitesinde yaptığı duyuruda, başvuruyu “Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) 10 Ocak’ta borsada işlem gören bir ürün (ETP) olarak onaylanmasının ardından ileriye doğru atılmış önemli bir adım” olarak değerlendirdi.

Bu haftanın başında Genesis, ajansın Gemini Earn programını işletmesi nedeniyle şirkete karşı açtığı davayı sonuçlandırmak için iflastan sonra kalan fonlardan SEC’e 21 milyon dolar para cezası ödemeyi kabul etti.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir