Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.629
% 0.93
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.629
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Genesis, Hangi Kripto Para Borsasına Dava Açtı?

Batık Şirket

Kripto kredisi sağlayıcısı Genesis Global Capital, Salı günü geç saatlerde yapılan bir mahkeme başvurusuna göre, eski iş ortağı kripto para borsası Gemini Trust’a karşı 689 milyon dolardan fazla bir miktarın iadesini talep etmek için dava açtı.

Genesis, Gemini’ye Karşı Hukuki Süreç Başlattı

Dava, Gemini‘nin Genesis‘ten toplam brüt tutarı 689.302.000 dolardan az olmayan transferler yaptığını iddia ediyor ve mahkemeden bu durumu düzeltmesini istiyor. İki şirket arasındaki hukuki çekişme, FTX’in çöküşünden bu yana devam ediyor ve Genesis, Ocak ayında iflas başvurusunda bulunmuştu.

Ana şirketi Digital Currency Group (DCG), Temmuz ayında Gemini tarafından karalama ve reklam amaçlı iddialar nedeniyle dava edilmişti. Eylül ayında Genesis, ana şirketi DCG’ye karşı 600 milyon doları aşan bir dizi kredinin geri ödenmesini talep etti.

Ekim ayında, Gemini ise Genesis’e, Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) yaklaşık 1,6 milyar dolar değerindeki 60 milyon hissesi için dava açtı.

Bu hukuki çekişmelerin yanı sıra, ABD yetkilileri de devreye girdi. Ocak ayında, Genesis’in iflas başvurusundan önce, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Genesis ve Gemini’nin kayıtsız menkul kıymet sattığı iddiasıyla soruşturma başlattı.

Geçtiğimiz ay, New York Başsavcısı Letitia James, DCG, Genesis ve Gemini aleyhine, aralarında en az 29.000 New Yorklunun da bulunduğu 230.000’den fazla yatırımcıyı 1 milyar dolardan fazla dolandırdıkları iddiasıyla dava açmıştı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir