Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.368
% 0.89
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.368
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Gemini, SEC’e Karşı Dava Açtı

Gemini

Bitcoin ve altcoin borsası Gemini, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC)’e karşı yürüttüğü yasal mücadelede kararlı bir adım attı. Yakın tarihli bir mahkeme dosyasında Gemini, belirsiz iddiaları öne sürerek ve değişken argümanları öne sürerek SEC‘e karşı açtığı davada görevden alınması için baskı yapmaya devam ediyor.

Kripto para borsası Gemini, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı açtığı davayı reddetme çabasının bir parçası olarak bir yanıt dilekçesi verdi. Dava, müşterilerin Bitcoin gibi kripto varlıklarını ödünç vermelerini sağlayan bir hizmet olan “Gemini Earn”ün olduğunu iddia ediyor.

ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi’nde dosyalanan 18 Ağustos tarihli mahkeme belgelerine göre Gemini, SEC‘in net bir iddiada bulunmadığını savundu.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Menkul Kıymetler Yasası‘nın 5. maddesinin anlaşılması zor değil” ifadesine yer verilen dosyada, SEC‘in yasanın ihlal edildiğini iddia etmek için gerekenlere açıkça işaret edilmediği savunulurken:

SEC‘in söz konusu menkul kıymetin ne olduğuna karar verememesi, yalnızca pozisyonunun zayıflığının altını çiziyor.”

Ayrıca, mahkemenin SEC tarafından sunulan “kıvrımlı analizleri” ele almaması, bunun yerine menkul kıymet olarak nitelendirilip nitelendirilemeyeceğini belirlemek için basit sorular sorması gerektiğini savundu.

Gemini ayrıca , SEC‘in önce kayıt dışı menkul kıymeti vurgulaması ve ardından bu menkul kıymetin satışını veya satış teklifini belirlemesi gerektiğini iddia etti. SEC‘in bunu yerine getirmediğini savundu.

27 Mayıs‘ta Gemini, bir mahkemede Gemini Kazanma programı kapsamında gerçekleştirilen işlemlerin esasen kredi olduğunu savundu ve SEC‘in şikayeti reddetmesini talep etti. 19 Ağustos’ta Gemini‘yi temsil eden JFB Legal‘ın kurucu ortaklarından Jack Baugham, X’te (eski adıyla Twitter) bir açıklama yaparak SEC‘in dava devam ederken argümanını değiştirdiğini öne sürdü.

İlginizi Çekebilir: Base, TVL Oranında Hızla Yükseliyor!

SEC bocalıyor. Menkul kıymetin ne olduğuna bile karar veremiyorlar” diyen Baugham, argümanının kafa karıştırıcı doğasına dikkat çekti:

Baugham, “SEC bocalıyor. Menkul kıymetin ne olduğuna bile karar veremiyorlar” diyor.

Böylece düzenleyici kurumun kredi sözleşmesini menkul kıymet olarak kabul etmekle Gemini Earn programının tamamını menkul kıymet olarak kabul etmek arasında gidip gelen ve Bitcoin borsası Gemini’nin saçma bulduğu tutumunun kafa karıştırıcı olduğunu vurguluyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir