Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.864
% 1.50
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.864
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Gary Gensler, Bitcoin ETF Kararı Öncesi Uyardı!

Gary Gensler, Bitcoin ETF Kararı Öncesi Uyardı!

Kripto para dünyasının nabzını tutan ve Bitcoin ETF başvurularına karar verecek olan isim, Gary Gensler, kripto varlıklara yönelik önemli uyarılarda bulundu. Gensler, ‘Kripto varlıklara yatırım düşünenlerin göz önünde bulundurması gereken bazı önemli noktalar var’ dedi.

İlginizi çekebilir: Japonya’nın E-Ticaret Devi Mercari, Bitcoin Ödemelerini Kabul Etmeyi Planlıyor!

➤Kripto varlık yatırımları sunan firmaların, federal menkul kıymetler yasaları da dahil olmak üzere mevcut yasalara uyum sağlamama riskine değinen Gensler, yatırımcıların bu tür varlıklara yatırım yaparken önemli bilgilerden ve korumalardan yoksun kalabileceklerini vurguladı.

➤Ayrıca, kripto varlıklara yapılan yatırımların büyük bir risk barındırdığını ve oldukça volatil olduğunu belirtti. Geçmişte birçok büyük platformun ve kripto varlığının iflas ettiğini veya değer kaybettiğini hatırlatarak, kripto varlıklara yatırımın hala önemli riskler içerdiğini dile getirdi.

➤Gensler ayrıca, kripto varlıkların popülaritesinden yararlanarak perakende yatırımcıları kandırmaya çalışan dolandırıcıların varlığına dikkat çekti. Sahte coin arzları, Ponzi ve piramit şemaları gibi dolandırıcılık yöntemlerinin hala devam ettiğini ve yatırımcıların paralarını kaybettikleri vakaların arttığını belirtti.

Gensler’ın kripto varlıklara yönelik uyarıları, Bitcoin ETF kararlarının beklenildiği bir dönemde gelmesi dikkat çekiciydi. Kurumun, 10 Ocak’a kadar ETF başvurularını onaylama veya reddetme konusunda bir karar vermesi gerekiyor. Piyasa, SEC’nin bu başvuruları onaylama olasılığını %95 olarak değerlendiriyor.

Bu tarz içeriklerden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir