Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.602
% 0.86
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.602
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin ve Asya Hisse Senetleri Değer Kaybediyor: Yatırımcılar Mart Ayı Fed Faiz İndirimi Beklentilerini Azaltıyor !

Son açıklanan istihdam verileri, Federal Rezerv’in önümüzdeki dönemde politika kararlarında esnekliği sürdürme ihtiyacını artırabilir. Bitcoin fiyatında hareketliliğe sebep olabilir.

Detaylar için okumaya devam edin!”

Bitcoin (BTC), Pazartesi günü erken saatlerde hafif kayıplar yaşarken, Cuma günü ABD tarım dışı istihdam verileri olumlu gelince Federal Rezerv’in erken faiz indirimi beklentilerini azalttığı için Asya hisse senetlerini daha fazla etkiledi.

UTC 4:32 itibariyle, piyasa değeri bakımından önde gelen kripto para birimi, CoinMühendisi verilerine göre gün içinde %0.8’lik bir düşüşle 43,600 dolara geriledi. Hong Kong’un Hang Seng endeksi, oyun endüstrisine yönelik düzenlemelerin etkisiyle çoğu Asya hisse senedi endeksine eşlik ederek %2’lik bir düşüş yaşadı.

Cuma günü açıklanan NFP verileri, Aralık ayında ABD ekonomisinin 216,000 yeni iş yarattığını gösterdi. Bu rakam, 170,000 olan beklentilerin üzerindeydi ve aynı zamanda Kasım ayının revize edilmiş 173,000 rakamını da geçti. İşsizlik oranı %3.7 seviyesinde sabit kalırken, saatlik ücretler yıllık bazda %4.1 arttı. Bu, piyasa uzmanlarının %3.9 olarak tahmin ettiğinden daha yüksek bir performansı temsil ediyor.

Bitcoin ve Asya Hisse Senetleri Değer Kaybediyor: Yatırımcılar Mart Ayı Fed Faiz İndirimi Beklentilerini Azaltıyor !
Non – Farm Payrolls

Payrolls verileri sonrasında, Fed’in Mart ayında erken bir faiz indirimi yapma olasılığına dair şüpheler arttı. CME Fed Watch aracına göre, tüccarlar şu anda Mart ayında faiz indirimi olasılığını %60 olarak değerlendiriyorlar; bu, Aralık sonlarında bu olasılığın tamamen fiyatlandığı döneme göre daha düşük bir orandır. Takas piyasasındaki tüccarlar ise şu anda istihdam verilerinden önce fiyatlanan altı veya yedi benzer büyüklükteki faiz indirim yerine bu yıl için beş adet 25 baz puanlık faiz indirimi bekliyorlar.

Risk-free rate olarak bilinen 10 yıllık Hazine getirisi, Cuma gününden bu yana 15 baz puan artarak %4.05’e yükseldi. Bu durum, tüccarların Fed’in güvercin beklentilerini gözden geçirmesi veya faiz indiriminin ertelenme olasılığı konusunda bir işarettir. Benchmark getiri, 2023‘ün son üç ayında neredeyse 80 baz puan düşerek %3.86’ya geriledi; bu durum, agresif Fed faiz indirimleri ve ABD Hazine’nin beklentilerden az tahvil ihraç etme beklentileri nedeniyle, Bitcoin dahil risk varlıklarına destek sağlayan bir rüzgar arkasından kaynaklanıyor.

Amberdata’nın türev direktörü Greg Magadini, haftalık bülteninde şunları belirtti: “En ilginç olan, yıllık +%4.1 olan ücret artışlarındaki yükselişti. Bu rakam, mevcut enflasyon oranlarını önemli ölçüde aşıyor. Tarihsel olarak, ücret-fiyat spiralleri, enflasyon psikolojisinin kalıcı unsurları olma eğilimindedir. Bu durum, Fed’i gelecekteki politika kararlarında esnek olmaya zorlayabilir.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir