Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.379
% 1.94
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.379
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, çalışanlarından özür diledi

FTX kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, şirketin Slack hesabından paylaştığı bir mektupta olanlardan dolayı çok üzgün olduğunu belirtti.

Bankman-Fried, mektupta şunları söyledi:

Ayrıca eski CEO; baskı, şirket içinden sızıntılar ve Binance’in FTX’i satın alma ihtimali karşısında donup kaldığını, hiçbir şey söyleyemediğini aktardı.

Bankman-Fried, 11 Kasım’da iflas başvurusunun ardından FTX’teki CEO’luk görevinden ayrılmıştı ve şu an şirketin bir çalışanı değil. Bankman-Fried’ın şirketin Slack hesabına erişimi olmadığı için mektup hâlâ şirket kadrosunda bulunan bir çalışan tarafından paylaşıldı.

Bankman-Fried’a göre geçen bahar aylarında FTX’in 60 milyar dolarlık teminatı ve 2 milyar dolar borcu vardı. Ancak kripto piyasalarındaki düşüş nedeniyle bu durum giderek bozuldu. Kasım ayına gelindiğinde şirketin teminatı 9 milyar dolara kadar düşmüştü. Eski CEO bu noktada riski öngöremediğini belirtiyor.

Alınan kredilerin genel olarak kişisel harcamalar için değil, işe yatırım için kullanıldığını belirten Bankman-Fried, mektubunda müşterilerin yatırımlarının kardeş şirket Alameda Research’e gönderildiğine ilişkin iddialardan ise bahsetmiyor.

Öte yandan Bankman-Fried, mektubunda çalışanlara umut vererek “Belki şirketin kurtulabilmesi hâlâ bir şans vardır. Şirkete ilgi duyan yeni yatırımcıların milyarlarca dolar verebileceklerine inanıyorum. Ancak, size bunun sözünü veremem çünkü artık bu bana kalmış bir şey değil.” diyor.

Bu makale ilk olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir