Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.195
% 0.60
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.195
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

FTX Alacaklıları FTX’e Yönelik Yeni Bir Suçlamada Bulundu!

FTX

FTX alacaklıları, FTX’in hileli faaliyetlerine karıştığı iddia etti. Borsanın iflas işlemlerini yürüten hukuk firması Sullivan ve Cromwell’e karşı yasal işlem başlattı.

İlginizi çekebilir: KAS Coin Fiyat Analizi

Senatörler, FTX alacaklıları ve borsanın eski CEO’su tarafından hukuk firmasının FTX ile yakın ilişkisine dair daha önce dile getirilen endişeler, firmanın tarafsızlığını sorgulayan bu toplu davaya yol açtı.

Dava, Sullivan ve Cromwell’in çöküşünden önce FTX ile olan kapsamlı geçmişinin onları borsanın eylemlerinden kısmen sorumlu kıldığını savunuyor. Firmanın FTX için dış danışman olarak görev yaptığı birçok örneğe işaret edilerek, bunun FTX’in operasyonları hakkında bilgi sahibi olmalarını ve hileli davranışlarına destek vermelerini sağladığı öne sürülüyor.

FTX’in çöküşünden önceki 16 ay boyunca Sullivan ve Cromwell, FTX’in birincil hukuk danışmanı olarak hizmet verirken yaklaşık 8,5 milyon dolar ücret fatura etti.

FTX Alacaklılarının İddiaları

İddialar arasında, 2021 yılında Sullivan and Cromwell’den FTX’e Genel Danışman olarak geçen avukat Ryne Miller’ın, dış danışman olarak Sullivan and Cromwell’e iş yönlendirilmesini savunduğu iddiaları da yer alıyor. Bu, FTX’in kripto borsası Voyager ve LedgerX’ten varlık satın alma çabaları da dahil olmak üzere 20 angajmanla sonuçlandı.

Davada ayrıca Sullivan ve Cromwell’in, Robinhood hisselerini satın almak için FTX müşteri fonlarını kullanan Emergent adlı özel amaçlı bir aracı temsil ettiği ve eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’i temsil ettiği iddia ediliyor.

FTX’in içinden gelen bilgilere dayanan dava, Miller’ın FTX’in platformunda müşteri fonlarının Alameda’ya aktarılmasını sağlayan bir “arka kapıdan” haberdar olduğunu ve bu bilgiyi Sullivan ve Cromwell’deki birden fazla kişiyle paylaştığını iddia ediyor.

Dava ayrıca Sullivan ve Cromwell’in FTX iflas işlemlerini denetlemekten elde ettikleri önemli mali kazançları da vurguluyor. Davalarda öncü bir rol üstlenmelerinden bu yana 180 milyon doları aştığı bildirilen gelirleri, firmanın 2022 yılındaki toplam gelirinin %10’unu temsil ediyor. Paralegallerin saatte 595 dolara kadar, ortakların ise saatte 2.165 dolara kadar fatura kestiği bildirildi.


Coin Mühendisi Katıl üyesi olmak için, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version