Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.946
% 1.02
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.946
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Binance 4.4 Milyon Doların Dondurulmasına Yardımcı Oldu

Binance

Binance, Amerika Birleşik Devletlerine Kuzey Koreli siber suç örgütleriyle bağlantılı 4,4 milyon doları dondurmasına yardımcı oldu.


Dünyanın en güvenilir ve en büyük borsaları arasında bulunan Binance Kuzey Koreli Siber Suç örgütleriyle bağlantılı 4,4 milyon doların dondurulmasına yardımcı oldu. Yasal olarak verilen emirlerin ardından hesapları işaretlemek ve fonları bağlamak için çalıştı.

25 Mayıs tarihinde Binance tarafından atılan bir tweet’e göre Binance İnvestigations ekibi aracılığıyla Kuzey Kore’de şu anda yaptırım uygulanan 4 kuruluşun “yasadışı gelir yaratma faaliyettlerini durdurmak” için ABD kolluk kuvvetleriyle işbirliği yaptığı ortaya çıktı.

Binance sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, “platformun zararlı ulus devlet aktörlerine karşı sürekli olarak izlediklerini ve kolluk kuvvetleriyle işbirliği yapıyoruz” dedi.

Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi 23 Mayıs’ta yaptığı açıklamada “Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti hükümetini destekleyen kötü niyetli siber faaliyetlerde” bulunan 4 kuruluş ve 1 kişiye yaptırım uygulandığını duyurdu.

Yaptırım uygulanan 4 kuruluş ise sırasıyla; Bilgi Teknolojileri İşbirliği Şirketi, Pyongyang Otomasyon Üniversitesi, 110. Araştırma Merkezi ve Teknik Keşif Bürosu’dur.

Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisine göre Chinyoung’un “ yasadışı KİS ve balistik füze programlarına katkıda bulunan gelir” elde etmekle görevli binlerce yüksek vasıflı BT çalışanından oluşan bir işgücünün olduğuna inanılıyor. Bu işçiler sahte veya çalıntı kimlikler kullanarak kripto ve teknoloji ile ilgili işler dahil olmak üzere denizaşırı BT işlerine başvuruyor ve daha sonra kripto para borsaları aracılığıyla ödemeleri Kuzey Kore’ye geri aktarıyor.

Kim adlı bir kişi de OFAC yaptırımlarına dahil edildi. İddiaya göre”Chinyong’un denizaşırı DPRK işçi delegasyonlarının aile üyelerine maaş ödenmesine dahil olduğu” ve Çin ve Rusya’daki DPRK’ya bağlı ekiplere BT ekipmanı satmak için 2 milyon dolar kripto aldığı tahmin ediliyor. 

Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi’ne göre, Teknik Keşif Bürosu “Kuzey Kore’nin saldırgan siber taktikler ve araçlar geliştirmesine öncülük ediyor ve Lazarus Grubu ile bağlantılı olanlar da dahil olmak üzere çeşitli departmanları işletiyor.”

Lazarus grubunun Mart 2022.’de Axie Infinity’nin Ronin Köprüsü’ne yapılan 620 milyon dolarlık saldırıdan sorumlu olduğu düşünülüyor.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Nisan ayı sonlarında firmanın borsada hareket eden haksız kazançların bir kısmını tespit ettikten sonra Lazarus Group’tan 5,8 milyon dolar geri aldığını açıklamıştı.

 

Sonuç olarak; Binance’nin bu tür girişimlere karşı ABD kolluk kuvvetleri gibi kolluk kuvvetleri ile çalışması güzel bir olaydır. Kripto sektörünün dolandırıcılardan temizlenmesi sektörün geleceğinin daha iyi bir şekilde şekillenmesine ve kullanıcıların sektöre güven duyup yatırım yapmasını sağlayacaktır.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version