Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.955
% 1.62
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.955
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

FIFA, Dünya Kupası’na Özel NFT Koleksiyonu Çıkarıyor!

Dünyanın en popüler sporunun uluslararası yönetim organı FIFA, bu hafta sonuna doğru sahiplerine 2026 Dünya Kupası’nın son maçını izleme fırsatı verecek sınırlı sayıda Nft koleksiyonu çıkaracak.

Açıklamada, “İlk dağıtımda 100 dijital koleksiyon parçası satışa sunulacak ve 2026 FIFA Dünya Kupası final biletini garanti altına alma şansı sunan en nadir koleksiyon parçaları yer alacak” denildi. “Polygon ağında toplam 900 dijital koleksiyon parçası daha yayınlanacak ve OpenSea platformunda kullanıma sunulacak.”

FIFA’nın NFT’leri başlangıçta Algorand üzerinde üretildi, fakat şimdi web3 oyun projeleri arasında popüler olan bir blockchain olan bu koleksiyonun ikinci aşamasıyla Polygon’a geçmeyi planlıyor. Açıklamada, gelecekteki FIFA dijital koleksiyon lansmanlarında da Polygon’un kullanılacağı belirtildi.

FIFA geçtiğimiz yıl “FIFA+ Collect”i ilk kez duyurduğunda, “dünyanın her yerindeki futbol hayranlarına benzersiz dijital koleksiyon parçalarına uygun fiyata sahip olma şansı” sunacağı duyurulmuştu. NFT piyasasının düşüşü, FIFA Dünya Kulüpler Kupası 2023’ün yarın Suudi Arabistan’da başlamasıyla birlikte geliyor.

NFT ticaret hacimleri son zamanlarda yükselirken, seviyeler hala Bored Ape Yacht Club gibi üst düzey koleksiyonlardan PFP’nin değiştirilemez tokenlarının bazıları milyonlarca doların çok altında. Ancak büyük markalar, dijital koleksiyon girişimleriyle süper hayranlara hizmet verme ve para kazanma fırsatlarını takip etmeye devam etti.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Modex Devraldı

FIFA ayrıca, Modex’in halihazırda birçok futbol markalı koleksiyonu düşüren dijital koleksiyon platformunun “stratejik yönetimini” devralacağını da duyurdu.

Modex CEO’su Francesco Abbate yaptığı açıklamada, “Dijital koleksiyon parçaları, hayranların en sevdikleri oyuncularla, takımlarla ve sevdikleri oyunla etkileşim kurma yollarını artırıyor ve bu hedefi gerçekleştirme konusunda FIFA’yı desteklemekten onur duyuyoruz” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir