Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$58.942
% 1.99
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 58.942
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

FED’in Faiz Oranlarına İlişkin Ekonomik Planı Nedir?

FED Faiz Oranları

Federal Rezerv tutucu ekonomik planını takip ediyor gibi görünüyor, en az 2025 yılına kadar faiz oranlarını sabit tutabilir. Atlanta Federal Rezerv Bankası Başkanı Raphael Bostic bunu açıkça ifade etti. “En erken faiz indirimlerinin yılsonu ya da bir sonraki yılın başından önce olmamasını beklemeliyiz.”

Bu yılın para politikası karar alıcılarından biri olan Bostic, istihdamı artırmaya ve ücretleri enflasyona uygun hale getirmeye odaklandığı için değişim konusunda acele etmiyor. Enflasyon oranının beklenenden daha düşük olduğunu kabul etmesine rağmen, hala ulaşılamayan %2 hedefine ulaşmaya kararlı. Bu yılki planı çok iddialı değil; sadece bir faiz indirimi yapmayı planlıyor.

Faiz İndirimlerinin Enflasyon Üzerindeki Etkisi

Fed’in hedefini hala aşan kalıcı enflasyon bağlamında, faiz indirimleri ancak yüksek derecede isteksizlikle tartışılmakta. Jerome Powell’ın faiz indirimine olan inancın daha uzun süre devam edeceği yönündeki çıkarımı, ilk çeyrekte enflasyonun yapışkanlığına yol açtı. Powell da bu görüşe katkıda bulunuyor.
Yılın başında herkesin hakkında spekülasyon yaptığı altı faiz indirimini hatırlarsak, böylesine tutucu bir ruh beklenmedik bir durum.  Aynı zamanda Bostic, ortalama bir Amerikan işletmesi ve tüketicisinin ekonomik döngünün bu aşamasında tipik olarak olduğundan daha iyi bir yerde göründüğü için bir miktar pozitiflik ekledi.

ABD GSYİH Büyümesinin Ortasında Enflasyon Nasıl Kontrol Edilir?

IMF bu yıl için ABD GSYİH tahminini %2.7’ye yükseltti. Büyüme enflasyona yol açar ve bu da kontrol gerektirir. IMF ABD için endişeli çünkü iç ekonomisi sağlam görünse de dünya ekonomisi, özellikle de yoksul ülkeler, geçmiş krizlerin sonuçlarını hala hissediyor.
Euro Bölgesi’nde bu yıl öngörülen büyüme oranı sadece %0,8’dir. Buna karşın %3,2’lik dünya ekonomik büyümesi daha iyimser. Çin ve Hindistan’ın uyanmasını ve böylece ekonomik dengeleri değiştirmesini bekliyoruz.
IMF baş ekonomisti Pierre-Olivier Gourinchas, ekonomi pandemi öncesi hızından uzaklaştığı için ABD para politikasından yavaş ve temkinli bir çıkış önererek sarı bayrak kaldırıyor. Mart ayı tüketici fiyatlarının yıllık enflasyonu aşması nedeniyle yatırımcılar faiz indirimlerini erteledi.
UBS stratejistleri bile Federal Rezerv’in faizleri düşürmek yerine gelecek yılın başlarında artırabileceği “gerçek riskini” ortaya koyuyor. Enflasyonun yükselmesine izin vermek küresel ekonomik büyümeyi engelleyebileceğinden, ABD harcamaları ve borçları önemli riskleri artırıyor. Enflasyonu %2’nin altında tutmak için Avrupa Merkez Bankası faiz kararlarında tereddüt ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir