Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.187
% 0.07
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.187
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Birleşik Krallık, Kripto Para Dolandırıcıları İle Mücadele Ediyor

Kripto para

Birleşik Krallık hükümeti, finansal ürünler ve kripto para satan dolandırıcılara karşı telefon numarası sahteciliğine karşı önlem alıyor.

Sigorta ve kripto para birimleri de dahil olmak üzere birçok finansal ürünü kullanan dolandırıcılığın ülkeye yılda yaklaşık 7 milyar sterline mal olduğu tahmin ediliyor.

Hükümet, dolandırıcıların yasal Birleşik Krallık telefon numaralarını taklit etmelerini önlemek için telefon numarası “sahteciliğine” karşı yeni teknolojiyi kullanacak. Ayrıca, dolandırıcılık mağdurlarının parasını geri almasını sağlamak için finans kuruluşlarının yetkili dolandırıcılık mağdurlarına geri ödeme yapmasını gerektiren yasalar çıkarmayı hedefliyor.

Birleşik Krallık’ta bir şirketi tescil ettirmenin maliyetinin düşük olması, sahtekar şirketlerin buraya kaydolmasını ve sahte güvenilirlik kazanmasını kolaylaştırıyor.

Dolandırıcılar, bu durumu kripto para şirketleri üzerinden de kullanıyorlar. Bu nedenle, Birleşik Krallık Finansal Davranış Otoritesi (FCA), kripto varlık faaliyetinde bulunan tüm şirketlerin kendisine kaydolmasını zorunlu kılmıştır. Ancak FCA’nın onay verme konusunda katı bir yaklaşım benimsemesi, kayıtsız kuruluşların faaliyet göstermesine yol açmıştır.

Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak, dolandırıcıların “ceplerini doldurmak için insanları en aşağılık yollarla kandırarak saniyeler içinde hayatları mahvettiklerini” söyleyerek dolandırıcılıkla mücadele sözü vermiştir.

Hükümet, SIM çiftlikleri gibi yöntemlere de son verme sözü vermiş ve toplu mesajlaşma hizmetlerinin kullanımını da gözden geçirecektir. Birleşik Krallık hükümeti, organize suç örgütlerinin bölgedeki “yumuşak düzenlemeler” nedeniyle Birleşik Krallık’ı operasyon üssü olarak kullandığını gösteren bir rapor yayınlamıştır.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip etmeyi unutmayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir