Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.016
% 1.06
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.016
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

FBI Ve Ukrayna’dan, 9 Kripto Borsasına Yaptırım

FBI Ve Ukrayna'dan, 9 Kripto Borsasına Yaptırım

FBI ve Ukrayna Polisi, kara para aklama suçlamalarıyla ilişkili oldukları iddiasıyla dokuz farklı dijital para borsasının alan adlarına el koydu.

Kripto para borsalarına ilişkin yaptırımlar devam ediyor. Düzenleyici kurumlar ve güvenlik teşkilatları özellikle kara para aklama girişimlerine karşı sektörü yakından takip ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Ukrayna Ulusal Polisi, kara para aklama suçlamalarıyla ilişkili oldukları iddiasıyla dokuz farklı dijital para borsasının alan adlarına el koydu. Bu web siteleri arasında 24xbtc.com, 100btc.pro, pridechange.com, trust-exchange.org ve bitcoin24.exchange gibi popüler borsalar yer almaktadır. FBI, bu borsaların çoğunun lisanssız ve suçlu faaliyetlere izin verdiğini iddia ediyor.

Ayrıca FBI, bu borsaların kara para aklama ve KYC (Müşteri Tanıma) önlemleri konusunda yeterli adımlar atmadığını da belirtiyor. FBI’ın açıklamasına göre, bu borsaların çoğu siber suçlarla bağlantılı ve “siber suç ekosisteminde önemli merkezler olarak hizmet veriyorlar”. Bu borsaların kullanıcıları, anonim dijital para birimi değişim hizmetleri alabiliyorlar ve lisanslı kripto borsaların gerektirdiği düzenlemelere uyumlu değiller.

FBI, son zamanlarda kripto para birimleriyle ilgili bir dizi olaya müdahil oldu. Örneğin, eski FTX yöneticisi Ryan Salame’nin evinde bir arama gerçekleştirdi ve 100.000 dolardan fazla değere sahip 86,5 Ether ve iki nonfungible token (NFT) ele geçirdi. FBI, bu borsaların suç faaliyetlerini tartışmaya adanmış çevrimiçi forumlarda ilan edildiğini de söyledi ve bu faaliyetlerin fidye yazılımlarından sorumlu siber aktörlerin yanı sıra diğer dolandırıcıları ve siber suçluları da içerdiğini belirtti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip etmeyi unutmayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir