Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.921
% 1.57
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.921
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Fed Başkanı Stabil Coin’ler Hakkında Konuştu!

fed başkanı

Fed başkanı Jerome Powell, ABD Temsilciler Meclisi’nde olan konuşmasında stabil coinler’e de değindi.

Powell söz konusu konuşmada stabil coin’leri para birimi olarak gördüklerini aktardı. Ayrıca Fed’in stabil coin’ler üzerinde zayıf bir rol almaması gerektiğini belirten Powell, bankalarla ilgili açıklamalar yaptı. Bunun yanı sıra Powell, sistemde farklı boyutlarda bankaların olmasının iyi yönlü etki ettiğini söyledi. Ek olarak kendisi, “küçük bankaların işini zorlaştıracak düzenlemeler yapmak istemiyoruz” açıklamasını da yaptı.

Fed Başkanı Powell, konuşmanın ilerleyen kısımlarında faizleri makul hızlarda ilerletmenin doğru olacağını söyledi ve bankalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Fed Başkanı’nın Yaptığı Açıklamalar Neye İşaret Ediyor?

Fed Başkanı: ABD bankalarının oldukça güçlü bir sermayesi bulunuyor.

Bildiğiniz üzere son zamanlarda kripto piyasası SEC davaları ile karşı karşıya duruyor. Bundan yaptığımız çıkarımla, ABD kripto sektörünü düzenlemek istiyor. Jerome Powell’ın da yaptığı son açıklamalarda stabil coin’lere bol bol değinildi. Bu yüzden ABD, düzenlemeleri bu tarafa doğru çekebilir gibi duruyor. Ayrıca belirtmek gerekiyor ki, ABD Temsilciler Meclisi bir süre önce stabil coin tasarısı yayınlamıştı.

Bu tasarı meclisin iki kanadını da birleştirmeyi umuyor. Ayrıca taslak, Fed’in stabil coin ihracı için gereklilikleri belirleyebilmesini içeriyor. Buna ek olarak, tasarıda eyaletlerin token ihracı yapan şirketleri denetleyebilme yetkisi de bulunuyor.

Sonuç olarak: Fed başkanı Powell, stabil coin açıklamalarıyla olumsuz havayı biraz daha olumluya çevirmiş gibi duruyor.

İlginizi çekebilir: ABD Milletvekilleri Yapay Zeka Tasarısı İçin Hazırlanıyor!

Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür içerikler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir