Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$64.005
% 1.55
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 64.005
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Alman İstihbarat Sersivisinden NFT Hamlesi!

NFT

Alman istihbarat teşkilatı BND, siber yetenekleri keşfetmek amacıyla köpek temalı bir NFT koleksiyonu başlattı.

Kripto sektörü giderek yaygınlaşırken sektörde önemli bir yeri olan NFT ürünleri ilginç alanlarda kendini gösteriyor. Popüler bir çok firma çeşitli ürürnleri için NFT koleksiyonları oluştururken benzer bir adım bir devlet kurumundan geldi. Almanya’nın dış istihbarat teşkilatı Bundesnachrichtendienst (BND), siber yetenekleri keşfetmek ve işe almak amacıyla köpek temalı bir NFT koleksiyonu bulma etkinliği başlattı.

Dogs of BND” adını taşıyan bu koleksiyon, bekçi ve güvenlik köpeklerinin yanı sıra farklı istihbarat rollerinden esinlenilerek oluşturulan 999 köpek NFT’sini barındırıyor.

BND’nin resmi web sitesinde yer alan bilgiye göre, NFT’ler, sadece Instagram’da paylaşılan ve bir Ethereum adresine işaret eden bir karakter dizisi ile toplanabiliyor. Siber yetenekliler, bu bilgiyi bularak meydan okumayı tamamlamalıdır. Siber yetenekliler meydan okuma tamamlandıktan sonra NFT basım hakkı kazanabilecekler.

BND, 19 Haziran tarihinde Alman kripto medyası BTC-Echo‘ya verdiği röportajda, siber güvenlik yeteneklerini keşfetmek amacıyla bu koleksiyonu ve meydan okumayı oluşturduklarını belirtti.

NFT’lerden henüz on iki tanesi koleksiyonda yer almıyor. BND, gelecekte daha zorlu meydan okumalarla bu NFT’leri ödül olarak vereceğini ifade etti. BTC-Echo’nun bildirdiğine göre, BND’nin akıllı kontak hackleme mücadelesi düşündüğü belirtilmektedir.

Koleksiyon, daha fazla ilgi gördükçe NFT’lerin taban fiyatı ve işlem hacmi hızla artmaktadır. 21 Haziran ve 22 Haziran tarihleri arasında, NFT’lerin taban fiyatı 0,000001 Ether’den (ETH) 0,052 ETH’e yükselerek yaklaşık 100 dolar değerine ulaşmıştır.

Ancak, değerindeki bu önemli artışa rağmen, koleksiyonun likiditesi hala oldukça düşüktür. 21 Haziran tarihinde, koleksiyonun toplam işlem hacmi yaklaşık 1 ETH civarındaydı ve bu da sadece 20 NFT’nin satıldığını göstermektedir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir