Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.701
% 0.55
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.701
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

FED, ABD Bankalarını Kripto Faaliyetleri İçin Denetleyecek!

FED, ABD Bankalarını Kripto Faaliyetleri İçin Denetleyecek!

ABD merkez bankası Fed, kripto varlıkların hızla evrildiği bu dönemde, bankaların kripto faaliyetlerini daha yakından denetlemek amacıyla yeni bir program başlattı.

Yeni kripto kılavuzu, Fed’in bankalardan ne beklendiği konusunda daha fazla ayrıntı sunarken, özellikle stabilcoinlerle etkileşime geçmek isteyen bankaların izlemesi gereken yolları da netleştiriyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Fed’den Kripto Denetimi

Federal Reserve, ABD bankalarının kripto faaliyetlerini daha yakından denetlemek ve bu alandaki riskleri minimize etmek için yeni bir program başlattı. Bu program, bankaların kripto varlıklarla nasıl etkileşime gireceğini ve bunları nasıl yöneteceğini daha açık bir şekilde belirtiyor. Fed’in yapmış olduğu bu hamle, kripto varlıkların giderek daha fazla benimsendiği bir dönemde geldi.

İlginizi Çekebilir:BlackRock’ın Spot Bitcoin ETF’si Ne Zaman Onaylanacak?

Fed ayrıca, bankaların stabilcoinlerle etkileşimine dair daha ayrıntılı açıklamalar yayınladı. Bankaların dolar endeksli tokenlerle ilgili faaliyetlerde bulunabilmesi için önceden izin alması gerektiği belirtildi. Bu izin süreci, bankaların faaliyetlerini güvenli ve sağlam bir şekilde gerçekleştirebileceğini kanıtlamalarını içeriyor.

Bu, kara para aklama, müşteri güvenliği ve siber güvenlik açıklarına karşı denetimlerin sıkı bir şekilde yapılacağı anlamına geliyor.

Fed’in yeni programı, kripto varlıkların giderek daha fazla ticaret alanında yer bulduğu bir dönemde, finansal sistemin güvenliğini ve istikrarını sağlama hedefini taşıyor. Bankaların kripto faaliyetlerini daha etkin bir şekilde denetlemesi, hem finansal sistemin hem de tüketicilerin güvenliğini sağlamak adına büyük bir önem taşıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir